Φαρμακευτική κάλυψη στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών από το ΥΜΑΘ

Φαρμακευτική κάλυψη στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών από το ΥΜΑΘ

Ανακοίνωση εξέδωσε η κυρία Χρυσούλα Τάπα, Συντονίστρια της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών με την οποία ευχαριστεί το ΥΜΑΘ για την προσφορά φαρμάκων στη Δομή Φιλοξενίας καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών που βοήθησε στην ταξινόμησή τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 Στις 30.08.2016, στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών, στο ΚΕΓΕ (πρώην Γεωργική Σχολή), πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης) κ.Πουλιάκα. Το Υπουργείο προσέφερε στη Δομή φάρμακα και παραφαρμακευτικά προϊόντα για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Η βοήθεια αυτή στη δομή είναι ιδιαίτερης σημασίας αφού καλύπτουμε έτσι ένα σοβαρό πρόβλημα, αυτό τις φαρμακευτικής κάλυψης των αναγκών της δομής.

 Ευχαριστούμε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης) την Υπουργό κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά για την άμεση ανταπόκριση και την προμήθεια των φαρμάκων.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών για την βοήθεια στην ταξινόμηση και τη καταγραφή των φαρμάκων έτσι ώστε τα φάρμακα να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους πρόσφυγες.

Advertisements