Φιλανθρωπική δράση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών

(Στην φωτογραφία η Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελένη Τριανταφύλλου-Μάλαμα μαζί με τον Διευθυντή της «Κωστοπουλείου» Κώστα Καραμούτσο, παραλαμβάνουν την βοήθεια από τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών)
(Στην φωτογραφία η Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελένη Τριανταφύλλου-Μάλαμα μαζί με τον Διευθυντή της «Κωστοπουλείου» Κώστα Καραμούτσο, παραλαμβάνουν την βοήθεια από τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών)

H Ελληνική Αστυνομία εν όψει των εορτών του Πάσχα, διοργάνωσε πανελλήνια συγκέντρωση ειδών και αγαθών, με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα. 
Στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής η πρωτοβουλία αυτή συντονίζεται από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

H βοήθεια που συγκεντρώθηκε στις Σέρρες διατέθηκε για την κάλυψη άμεσων αναγκών, στην Μονάδα Χρόνιων Παθήσεων και Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων «Κωστοπούλειος Στέγη», από τον Β’ Βοηθό του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Σερρών, Αστυνομικό Διευθυντή Κουτούζο Παναγιώτη. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. (Στην φωτογραφία η Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελένη Τριανταφύλλου-Μάλαμα μαζί με τον Διευθυντή της «Κωστοπουλείου» Κώστα Καραμούτσο, παραλαμβάνουν την βοήθεια από τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών)

Η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιούταν σε καθημερινή βάση, στην έδρα του Αστυνομικού Μεγάρου κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Ενδεικτικά, συγκεντρώθηκε πλήθος τροφίμων και ειδών καθαριότητας και υγιεινής, είδη ρουχισμού, είδη γενικής χρήσης και παιγνίδια.

Τα στελέχη των ανωτέρω ιδρυμάτων και συλλόγων, καθώς και οι εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχήθηκαν στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Τονίζεται ότι το έργο των φορέων που φροντίζουν καθημερινά παιδιά και συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι σημαντικότατο, ώστε να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές μέλλον στους ανθρώπους που το χρειάζονται. Η πρωτοβουλία αυτή εκτός από τον συμβολικό της χαρακτήρα που αναδεικνύει και την κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, σκοπεύει και στην ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των μελών των παραπάνω συλλόγων.

Η συνδρομή όλων είναι απαραίτητη γιατί πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα. Για αυτό το λόγο, εκτός από το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας που κινητοποιείται, θεωρείται απαραίτητη η συνεισφορά πολιτών, ιδρυμάτων, συλλόγων και λοιπών φορέων που έχουν την δυνατότητα αυτή.