«Φίλοι για θαύματα» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

«Φίλοι για θαύματα» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών
SONY DSC
H συγγραφέας παιδικών βιβλίων Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών υποδέχτηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου τη γνωστή συγγραφέα παιδικών βιβλίων Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη σε μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης.
Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά.
Η συγγραφέας μάγεψε τους μικρούς της φίλους ταξιδεύοντάς τους στη χώρα των παραμυθιών μέσα από την αφήγηση της ιστορίας του Κίμωνα, του ήρωα του βιβλίου της «Φίλοι για Θαύματα», ο οποίος καταφέρνει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα χάρη στη βοήθεια των φίλων του.
Τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια και δράσεις με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος της φιλίας και της συνεργασίας, ενώ στο τέλος η συγγραφέας μίλησε μαζί τους.