Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών: Μετά την άρνηση του Δήμου Σερρών, στειρώσεις των… σερραϊκών αδέσποτων, σε Καβάλα και… Βέροια!

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών: Μετά την άρνηση του Δήμου Σερρών, στειρώσεις των… σερραϊκών αδέσποτων, σε Καβάλα και… Βέροια!

σκυλια 2014-05-11_170924Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών με ανακοίνωσή του που εξέδωσε, ενημερώνει τους Σερραίους, ότι εφόσον ο Δήμος Σερρών αρνήθηκε τη συνέχιση του προγράμματος στειρώσεων, αναγκάστηκαν προκειμένου να μην χαθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, να έλθει σε συμφωνία με τους Δήμους Καβάλας και Βέροιας σε συνεργασία με τα εκεί Φιλοζωϊκά Σωματεία, για να εφαρμοστεί εκεί το πρόγραμμα στειρώσεων. Προτρέπει δε τους συμπολίτες μας να μεταφέρουν εκεί τα προς στείρωση ζώα.

(σ.σ. Δηλαδή θα μαζεύουν εδώ τα αδέσποτα, θα τα μεταφέρουν σε Καβάλα ή Βέροια, οπου θα στειρόνονται και θα τα … επιστρέφουν στις Σέρρες όπου θα τα απελευθερώνουν!)

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΦΟΣ αναφέρει:

Με την παρούσα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως το καθιερωμένο πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων, το οποίο αποτελούσε χορηγία της Ευρωπαικής Οργάνωσης Ε.Τ.Ν. (Europanscher Tier und Naturschutzbund) και του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, και επρόκειτο να διεκπεραιωθεί και φέτος από 8 έως 28 Σεπτεμβρίου στο Δήμο μας, για τη στείρωση 600 αδέσποτων ζώων, δυστυχώς δε θα πραγματοποιηθεί.
Ο Δήμος Σερρών, με το υπ. αρ. 43635/11-8-2014 έγγραφό του αρνείται την παραχώρηση των υποδομών του κυνοκομείου για την πραγματοποίηση του εν λόγω προγράμματος. Κατόπιν τούτου ο ΦΟΣ  καταβάλλοντας ένα τεράστιο αγώνα για να μην χαθεί το σημαντικότατο αυτό ευρωπαϊκό πρόγραμμα αξίας 100 χιλιάδων ευρώ από την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας, κατόρθωσε την μεταφορά και πραγματοποίηση του στους εξής Δήμους:
  1. Από 8 έως 18/9/2014 στο Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο «ΑΙΣΩΠΟΣ»
  2. Από 19 έως 28/9/2014 στο Δήμο Βέροιας σε συνεργασία με το «Σύλλογο Ζωοφίλων Ημαθίας».
Ενημερώνουμε τους ενεργοποιημένους συμπολίτες μας ότι μπορούν  να μεταφέρουν τα αδέσποτα ζώα των περιοχών τους για στείρωση στα κατά τόπους κτηνιατρεία όπου θα εργαστούν οι εθελοντές κτηνίατροι σε συνεννόηση με το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών. Τηλ. επικοινωνίας: 6989860166 και 6970849083.
Με τιμή,
Το ΔΣ του ΦΟΣ

One Response to "Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών: Μετά την άρνηση του Δήμου Σερρών, στειρώσεις των… σερραϊκών αδέσποτων, σε Καβάλα και… Βέροια!"

  1. γιωργος   8 Σεπτεμβρίου 2014 at 13:27

    Στη σελιδα του δημου υπαρχει εγγραφο απαντηση προσ ΠΦΠΟ στο οποιο αναφερετε οτι θα γινουν στειρωσει εντος των ημερων . Ισχυει κατι τετοιο;