Η Φλόγα της Αγάπης στις Σέρρες με την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Η Φλόγα της Αγάπης στις Σέρρες με την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

«Αδιαμφισβήτητη απόδειξη αγάπης η αιμοδοσία»

 «Όλοι εσείς οι εθελοντές αιμοδότες αποτελείτε υπερασπιστές της υγείας και φορείς της μεγαλύτερης ανθρώπινης έκφρασης, της αγάπης».
 
αιμοδοσία-φλόγα_αγάπης-2014-αγγελίδηςΜ’ αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης καλωσόρισε τους εθελοντές αιμοδότες που έλαβαν μέρος στη 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που διοργάνωσε κι εφέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).
Ειδικότερα, η Φλόγα της Αγάπης (που μετέφεραν φοιτητές του ΤΕΦΑΑ και μέλη της σερραϊκής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων) έφθασε στο Δημαρχείο το πρωί της Παρασκευής (12/9), όπου πραγματοποιήθηκε μικρή τελετή υποδοχής των εθελοντών αιμοδοτών.   
Να σημειωθεί ότι η Λαμπαδηδρομία στις Σέρρες διοργάνωσε κι επιμελήθηκε ο ΣύλλογοςΤερπνιωτών Θεσσαλονίκης (μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α.) σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Ο Δήμαρχος

Κατά την υποδοχή της Φλόγας των αιμοδοτών οπ Δήμαρχος επισήμανε τη σπουδαιότητα του μηνύματος ανιδιοτελούς προσφοράς που μεταφέρει, ενώ τόνισε:

«Ακόμη μία χρονιά η εθελοντική προσφορά στο επίκεντρο, καθώς ζητούμενο παραμένει η ευαισθητοποίηση του πολίτη και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Οι εθελοντές αιμοδότες, προσφέρουν,  χαρίζουν ζωή, αφού το έλλειμμα αιμοδοσίας στη χώρα μας παραμένει-παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες-μεγάλο.

»Όλοι εσείς οι εθελοντές αιμοδότες αποτελείτε υπερασπιστές της υγείας και φορείς της μεγαλύτερης ανθρώπινης έκφρασης, της αγάπης.

Γιατί η εθελοντική αιμοδοσία δεν αποτελεί απλώς κοινωνικό χρέος και ιερό καθήκον, αλλά ουσιαστική κι αδιαμφισβήτητη απόδειξη αγάπης, προς αυτούς που την έχουν ανάγκη και μάλιστα στις δύσκολες στιγμές.

Υποδεχόμαστε τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι ως άγγελοι αλληλεγγύης μεταφέρουν μαζί με τη φλόγα της αγάπης και μήνυμα καρδιάς προς όλους τους ανθρώπους.

Δώστε αίμα, δώστε ζωή….».

 

Το ταξίδι της Φλόγας

Να υπενθυμισθεί ότι η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε το ταξίδι της στις 22 Αυγούστου από την Αθήνα και θα ολοκληρωθεί στις 3 Οκτωβρίου στην πόλη της Πτολεμαΐδας, όπου και θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εργασιών της 27ης Αμφικτιονίας (Πανελλήνιο Συνέδριο) Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Εκεί οι εκπρόσωποι των Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα θα ανταλλάξουν σκέψεις, γνώμες και εμπειρίες, ενώ επιστήμονες και ειδικοί θα κάνουν σχετικές εισηγήσεις με σκοπό την καλύτερη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, ώστε η Ελλάδα να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικάπροσφερόμενο αίμα.