Φώφη Γεννηματά: Θα δώσουμε τη λύση στις 20 του Σεπτέμβρη, δήλωσε στις Σέρρες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (φωτορεπορταζ)

Φώφη Γεννηματά: Θα δώσουμε τη λύση στις 20 του Σεπτέμβρη, δήλωσε στις Σέρρες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  (φωτορεπορταζ)

Παρουσία γνωστών παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματα το βράδυ της Παρασκευής 4/9 στα πλαίσια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας που διοργάνωσε σε ξενοδοχείο των Σερρών η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σερρών.

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, πριν την ομιλία της, κάλεσε τον κ.Τσίπρα να ασχοληθεί με τα του οίκου του, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει το παρελθόν και το φθαρμένο. Απαντώντας δε στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα , ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, εφόσον, «απαλλαγεί από βαρίδια του παρελθόντος», κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να φροντίσει τα του οίκου του.

“Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από ένα σχόλιο σε σχέση με όλα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά.

Είναι προφανές ότι είναι και ο ίδιος έκπληκτος από την κατάρρευσή του και αναζητά μια σανίδα σωτηρίας. Του συστήνω να σταματήσει να μας κάνει υποδείξεις και να ασχοληθεί με το κόμμα του που φυλλορροεί.

Γεννηματα-ΠΑΣΟΚ-Σερρες-DSC_0178Θέλω να του υπενθυμίσω – επειδή φαίνεται πως έχει επιλεκτική μνήμη – ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της χώρας, κινητοποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ και από μένα προσωπικά.

Θέλω επίσης να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη ανανέωση. Δεν έχει βαρίδια. Από τα τελευταία φρόντισε να μας απαλλάξει ο ίδιος, τα πήρε στο κόμμα του.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το νέο. Είναι το τέλος του παλιού. Και όπως λέει και ο ίδιος καιρός να ξεμπερδεύουμε από αυτό.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε κάνει μια νέα αρχή. Θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών. Η θετική έκπληξη. Θα δώσουμε τη λύση γιατί η χώρα πριν από όλα χρειάζεται μετά από αυτές τις εκλογές, μια σταθερή κυβέρνηση, αποτελεσματική κυβέρνηση, χωρίς άλλες περιπέτειες και πισωγυρίσματα, μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια δεσμευτική προγραμματική συμφωνία, με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους «να δώσουν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει λύση».

«Ζητάμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, ζητάμε να μας δώσει δύναμη για να υπάρξει λύση», είπε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως «εμείς θα δώσουμε τη λύση στις 20 του Σεπτέμβρη».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τόσο τον κ. Τσίπρα, όσο και τον κ. Λαφαζάνη, επειδή «πριν τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχθηκαν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου».

«Εάν είχε καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών, αυτό θα εξασφάλιζε συνεργασίες», είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε το δεύτερο κόμμα θα υποχρεωνόταν «να μην δραπετεύει και να αναλάβει την ευθύνη του».

«Εφόσον αυτό δεν έγινε, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιβάλει με την ψήφο του», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Κατάμεστη η αίθουσα του ξενοδοχείου «Ξενία» από περίπου 300 παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ηταν εκεί ο πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές του περασμένου Γενάρη και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις ερχόμενες εκλογές Μιχάλης Τζελέπης, ο πρώην βουλευτής Στάθης Κουτμερίδης, ο πρώην Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, ο πρώην Δήμαρχος Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας οι δημοτικοί σύμβουλοι Παντελής Χράπας και  Γιώργος Δούκας, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Σερρών  Αλκης Απιδόπουλος και πολλά άλλα παλαιά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.