Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Λαϊκή Συσπείρωση: Πενήντα επτά (57) παιδιά των Ειδικών Σχολείων Σερρών εχουν πρόβλημα μεταφοράς στο σχολείο τους

Το πρόβλημα της μεταφοράς Πενήντα επτά (57) παιδιά των Ειδικών Σχολείων Σερρών, τα οποία στερούνται από το δικαίωμά τους να μεταφέρονται δωρεάν στο σχολείο τους γιατί η Περιφέρεια που είναι αρμόδια αρνείται να πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς τους, φέρνει στο προσκήνιο η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με ανακοίνωσή της στην οποία καταγγέλλει την πολιτική της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι: Έτσι γονείς, μαθητές αλλά και οι διευθύνσεις των σχολείων βρίσκονται μπροστά αδιέξοδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

Οι δικαιούχοι των ταξί, που μέχρι πέρυσι μετέφεραν τους μαθητές, δεν ανανεώνουν πλέον τη σύμβασή τους γιατί παραμένουν απλήρωτοι. Το θέμα δεν είναι απλά οικονομικό όπως θέλουν να το εμφανίζουν αλλά πολιτικής θέλησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να δεχτεί μια τέτοια τακτική του «κόβουμε παροχές από το λαό επειδή δεν υπάρχουν χρήματα» Αντίθετα καλεί το λαό και τους γονείς να μη δεχτούν μοιρολατρικά μια τέτοια τακτική. Με αποφασιστικότητα και οργάνωση να απαιτήσουν εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα χρήματα, μιας και με τόση ευκολία τα εξασφαλίζονται όταν πρόκειται να χρηματοδοτήσει ιδιώτες μεγαλοεργολάβους. Η δωρεάν μεταφορά των μαθητών είναι δικαίωμά τους και δεν μπορεί να το στερήσει κανένας που σέβεται στοιχειωδώς τους πολίτες του και μάλιστα παιδιά. Τα χρήματα μπορούν να εξασφαλιστούν. Ακόμη και αν δεν υπάρχει η διάθεση η απαίτηση του οργανωμένου λαού μπορεί να τα εξασφαλίσει. Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση στο θέμα στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους γονείς και τους μαθητές και η πείρα μας μάς δείχνει οτι μόνο οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα. Η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να λύσει το πρόβλημα άμεσα.