Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου με 6,1Ρίχτερ δυτικά της Λευκάδας

Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου με 6,1Ρίχτερ δυτικά της Λευκάδας

Στο χωριό Πόντη, στη Βασιλική Λευκάδας, έχασε τη ζωή της μία 60χρονη από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί.
Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο η γυναίκα σκοτώθηκε όταν μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.
Παράλληλα, την πληροφορία, για ένα ακόμα θύμα από τον ισχυρό σεισμό στη Λευκάδα, επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος. Πρόκειται για μια γυναίκα στο χωριό Αθάνι.
Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο του νησιού μεταφέρθηκαν τέσσερις τραυματίες. Πρόκειται για ένα αγόρι 12 ετών από το χωριό Βασιλική, μια γυναίκα 88 ετών από το χωριό Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς και έναν άνδρα 45 ετών από τη Λευκάδα.
Επιπλέον, υπάρχει ένας τραυματίας και σημαντικές ζημιές στο χωριό Αθάνι που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού της Λευκάδας.
Επίσης, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

Ο εστιακός χώρος του σεισμού εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα της Λευκάδας στον υποθαλάσσιο χώρο, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη έκταση της δυτικής Ελλάδας, μέχρι τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα.
Οπως είπε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας το επίκεντρο εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Λευκάδας και η δόνηση αποτελεί συνέχεια της σεισμικής ακολουθίας στην Κεφαλονιά.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στο νησί, δήλωσε ο δήμαρχος Λευκάδας Κων. Δρακονταειδής, ενώ ο Αντιπερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς είπε ότι με εντολή της Περιφέρειας θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία.
Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, ότι ένας σεισμός 6,1 -6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας και όπως τόνισε θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί.