Football League: Ερχεται – Δεν έρχεται η Σπάρτη στις Σέρρες – Στα «χαρτιά» θα πάρει το παιχνίδι ο Πανσερραϊκός;

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σπάρτη

Football League: Ερχεται – Δεν έρχεται η Σπάρτη στις Σέρρες – Στα «χαρτιά» θα πάρει το παιχνίδι ο Πανσερραϊκός;

Αλαλουμ με το αν τελικά η Σπάρτη θα ανέβει στις Σέρρες για το προγραμματισμένο παιχνίδιμε τον Πανσερραϊκό την Κυριακή 14/5 (ώρα 17.00). Ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ, Θύμιος Σταυρόπουλος, κατέστησε σαφές μέσω του “Fly” πως δεν θα γίνει το ταξίδι, αφού συνολικά 13 παίκτες κατέθεσαν προσφυγή για οικονομικές οφειλές και η ομάδα έμεινε με 6 παίκτες.

Οι ποδοσφαιριστές δηλώνουν πως θα παίξουν για τη… φανέλα

Από την άλλη οι ποδοσφαιριστές της Σπάρτης δηλώνουν ότι θα ταξιδέψουν στις Σέρρες για τον αγώνα (το ταξίδι δεν είναι και μικρό 784χλμ ή 9 ώρες χωρίς στάση), ωστόσο έχουν πάρει κι άλλη απόφαση.

Απομένει να αναρτηθεί η ανακοίνωση τους για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, μια ανακοίνωση που σκιαγραφεί τον εμπαιγμό του Δημήτρη Νικόλαρου προς αυτούς, αφού δινόταν συνεχείς παρατάσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων, όταν μάλιστα αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης κάτι το οποίο γνωρίζει η πόλη της Σπάρτης.

Μια ανακοίνωση που χαρακτηρίζει ψευδή και προσβλητικά τα όσα ειπώθηκαν στη δήλωση του Νικόλαρου και δίνει την πραγματική διάσταση των γεγονότων…
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής, οι παίκτες πήραν μεν την απόφαση να μεταβούν στις Σέρρες να παίξουν για την φανέλα, αλλά να μην γυρίσουν πίσω, με το χάσμα να μεγαλώνει.

Θα κατέβει ο Πανσερραϊκός στο γήπεδο

Τις εξελίξεις στο αντίπαλο στρατόπεδο παρακολουθούν οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού. Στις τάξεις των «λιονταριών», ωστόσο, δηλώνουν ότι περιμένουν να δουν αν θα πάρουν τελικά το ματς στα «χαρτιά», εφόσον ο αντίπαλος δεν παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως ο Παναγιώτης Διλμπέρης δεν έβγαλε αποστολή μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης του Σαββάτου (13/05) και άπαντες θα είναι στο γήπεδο την Κυριακή (14/05), όπως είναι υποχρεωμένοι από τον κανονισμό (αφου ήδη έχει οριστεί το παιχνίδι). Εκτός πλάνων ο τραυματίας Τσελεπίδης.

Ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σπάρτη. Σε αυτή επισημαίνεται ότι έγιναν «απαράδεκτες κινήσεις και σαφής προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών και δημιουργίας εντυπώσεων».

Ότι οι παίκτες της ομάδας της Λακωνίας «ζουν με δανεικά και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους».

Αναλυτικά:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είναι στο πλευρό των συναδέλφων ποδοσφαιριστών της Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ και τους συμπαρίσταται απόλυτα, καταδικάζοντας κάθε ενέργεια και κάθε συμπεριφορά που τους προσβάλλει, τους απαξιώνει και θίγει την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα τους. 

Οι, απαράδεκτες, κινήσεις που έγιναν σε βάρος τους και η σαφής προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών και δημιουργίας εντυπώσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Οι συνάδελφοι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ, επικοινώνησαν με τον Π.Σ.Α.Π. και κατήγγειλαν τα, πρωτοφανή, γεγονότα που εκθέτουν όχι εκείνους, αλλά, τους εμπνευστές τους.

Τους τελευταίους τρεις μήνες έκαναν υπομονή και ήταν συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας χωρίς να εξωτερικεύσουν τα πολλά προβλήματα που είχαν, αν και κάποιοι από αυτούς ζούν με δανεικά και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

 Οι διοικητικές αλλαγές στην Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ δημιούργησαν προσδοκίες, αλλά, η πίστωση χρόνου που, δύο φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ζητήθηκε από τον κ. Νικόλαρο για την τακτοποίηση των οφειλών απέναντι τους, αποδείχθηκε χωρίς αντίκρυσμα όταν την Παρασκευή 12/5/17 παρευρέθηκαν στα γραφεία της Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ ελπίζοντας ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις, αλλά, δεν τους προτάθηκε να κατατεθούν τα όποια χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι συνάδελφοι μας, απλώς, ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, γιατί αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης, όπως είναι γνωστό σε όλους στην πόλη της Σπάρτης, αλλά, με μεγάλη έκπληξη τους αντίκρυσαν την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι έδωσαν το παρών έπειτα από τηλεφώνημα του κ. Νικόλαρου, που ισχυρίσθηκε ότι φοβήθηκε πως θα του επιτεθούν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με σκοπό να του κλέψουν χρήματα που είχε στην κατοχή του. 

Οι ποδοσφαιριστές της Σπάρτης είναι αξιέπαινοι για το ήθος και την επιμονή τους, για την αφοσίωση στην ομάδα τους και τις αξίες του αθλητισμού, κυρίως, όμως, για το ήθος τους, το οποίο ουδείς, όποια ιδιότητα και εάν έχει και όποια και εάν είναι τα κίνητρα του, μπορεί να αμφισβητήσει με ανεπίτρεπτες κινήσεις και αντιδράσεις που απευθύνονται προς εγκληματίες, όχι απέναντι σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι αξίζουν τον σεβασμό, γιατί τον κέρδισαν με τα έργα και όχι με τα λόγια τους.

Χωρίς να θέλουν το κακό της ομάδας τους, οι συνάδελφοι μας αποφάσισαν να προβούν σε ομαδική προσφυγή, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, επιδιώκοντας να βρεθεί άμεση λύση για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Ο Π.Σ.Α.Π. είναι μαζί τους. Σύνδεσμος και ποδοσφαιριστές της Σπάρτης είναι ένα, με τον Π.Σ.Α.Π. μπροστάρη στην προσπάθεια των συναδέλφων μας, όχι μόνο για τακτοποίηση των οφειλών απέναντι τους, αλλά, κυρίως, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας τους που συστηματικά θίγεται εδώ και 3 μήνες και την Παρασκευή προσβλήθηκε βάναυσα, με τον χειρότερο τρόπο. Σεβασμός στους ποδοσφαιριστές».