«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ»: Εκδηλώσεις για τα ΑΜΕΑ από τον Δήμο Σερρών και την Ι.Μ. Σερρών &Νιγρίτης

foteines_meres«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» είναι ο τίτλος των τριήμερων Εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Σερρών, η Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας, την ερχόμενη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες) και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων συμμετέχουν το ΤΕΦΑΑ Σερρών, το ΚΑΑΜΕΑ, η Α/θμια Εκπαίδευση, η Β/θμια Εκπαίδευση, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο, το Ειδικό ΤΕΕ Σερρών, το ΕΕΕΚ Σερρών, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΜΕΑ του Δήμου μας και οι Σύλλογοι  Ατόμων με Αναπηρία & Οικογενειών Παιδιών με Αναπηρία Ν. Σερρών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το  Γραφείο Τύπου του Δήμου Σερρών:

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας  κ. Δημήτριος Μερετούδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε τόνισε:

«Οι ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ καθιερώθηκαν, όχι για να γιορτάζουμε, αλλά για να δίνεται κάθε χρόνο η ευκαιρία στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα προβλήματα, στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Στους συνανθρώπους μας που συναντάμε καθημερινά, που ζούμε μαζί τους. Για να παρέχεται η δυνατότητα σ’ αυτούς να εκφράσουν δημόσια τα έργα τους και το συναισθηματισμό τους, τη φαντασία και τις ειδικές τους ικανότητες.
Για να γίνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, να λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις υποστήριξης, να παραμερίζονται οι προκαταλήψεις και οι αποκλεισμοί, να αφυπνίζονται συνειδήσεις και ολόκληρος ο κόσμος να κάνει ένα βήμα πολιτισμού μπροστά.
Να ανοίγονται με άλλα ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ σκέψης, αγάπης και κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας.
Μαζί τους ελπίζουμε και οι Σερραίοι πολίτες.
Μαζί λοιπόν, ενωμένοι και συνεργαζόμενοι. Για να δώσουμε φως, χαρά και γέλιο στα άτομα που αγαπάμε».
Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

11:00

Εγκαίνια τριημέρου – Αγιασμός από τον

Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτα κ.κ. Θεολόγο

11:0014:00 & 17:0021:00

Έκθεση Δημιουργιών των παιδιών από τα ειδικά σχολεία, το ΚΑΑΜΕΑ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και του5 Συλλόγου (χειροτεχνία, χαλιά, ζωγραφική, κεριά κλπ) στο χώρο του ΦΟΥΑΓΙΕ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ

11:3013:00

Ομιλία με Θέμα: «Υποστήριξη – Συμβουλευ­τική Οικογενειών ΑΜΕΑ – Τελευταία δεδομένα» με ομιλήτρια την κ. Μαρία Χατζηπανταζή, Συμβουλευτική Ψυχολόγο, διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» στην αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

9:0014:00 & 17:0021:00

Έκθεση Δημιουργιών των παιδιών από τα ειδικά σχολεία, το ΚΑΑΜΕΑ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και του$ Συλλόγου (χειροτεχνία, χαλιά, ζωγραφική, κεριά κλπ) στο χώρο του ΦΟΥΑΓΙΕ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ

11:0013:00

Παραστάση για τα παιδιά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με παρουσίαση των Μουσικών κομματιών από τη θεατρική παράσταση «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» στην αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ

19:0021:00

Προβολή τη5 ταινία «Σκοτεινό Μυστικό»

Σκηνοθεσία*: Μικ Τζάκσον, με πρωταγωνιστέϊ τους’Εμιλι Γουότσον, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Γκρέτσεν Μολ στην αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ Την ταινία θα προλογίσει ο Καλλιτεχνικ05 Διευθυντή$ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Παναγιώτης Μέντης ενώ μετά το τέλο$ τπ5 προβολή$ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

9:0014:00 & 17:0021:00

Έκθεση Δημιουργιών των παιδιών από τα ειδικά σχολεία, το ΚΑΑΜΕΑ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και τουί Συλλόγου (χειροτεχνίες, χαλιά, ζωγραφική, κεριά κλπ) στο χώρο του ΦΟΥΑΓΙΕ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ

10:0013:00

Βιωματικές Αθλητικές δραστηριότητες με θέμα «Μια φωτεινή Κατασκηνωτική μέρα» της ειδικότητας προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή του ΤΕΦΑΑ Σερρών με υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ευαγγελινού και εθελοντές της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σερρών στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Σερρών (Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων)

20:00

Συναυλία με το Σερραϊκό συγκρότημα του κ. Βασίλη Προδρόμου στην αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ