Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης – 6 άτομα στο Νοσοκομείο Σερρών (φωτορεπορταζ)

Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης – 6 άτομα στο Νοσοκομείο Σερρών (φωτορεπορταζ)

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου στην οδό Κοσμά Αλεξανδρίδη (δίπλα στα Δικαστήρια), λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου (9/2).

Αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει καπνούς η περιοχή και η οικοδομή που βρίσκεται το διαμέρισμα. Αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έφθασε αρχικά με δύο οχήματα στο σημείο.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να βρουν την εστία της φωτιάς καθώς αυτή δεν ήταν ορατή από τον δρόμο και αναγκάστηκαν να επέμβουν από διπλανά διαμερίσματα πηδώντας από τις βεράντες.

Εν τωμεταξύ οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της οικοδομής εγκλωβίστηκαν από τους καπνους που γέμισαν τους διαδρόμους της πολυκατοικίας και οι Πυροσβέστες επιστράτευσαν και το γερανοφόρο όχημα που έχουν για να εκκενώσουν την πολυκατοικία από τους ανθρώπους μέσω των μπαλκονιών. Ομως τα ηλεκτροφορα καλώδια που υπηρχαν στους στυλους της ΔΕΗ μπροστά από την οικοδομή κρίθηκε, ότι θα εμπόδιζαν την ανάπτυξη του γερανού.

Ετσι οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν αντισφυξιογόνες μάσκες για να επέμβουν στο εσωτερικό της οικοδομής.

Στην περιοχή έφτασε κι ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί.

Εξι άτομα στο Νοσοκομείο Σερρών με αναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες μας έξι άτομα διακομίστηκαν ως τώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών με αναπνευστικά προβλήματα, από την φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα της πολυκατοικία στην οδό Κοσμά Αλεξανδρίδη.

Πρόκειται για πέντε ενήλικες και ένα μικρό παιδί ηλικίας περίπου δυο ετών. Τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροσβέστες εκκένωσαν την πολυκατοικία, βοηθώντας περισσότερους από 39 ενοίκους να την εγκαταλείψουν, αφού οι χώροι είχαν γεμίσει με πυκνούς καπνούς, από τη φωτιά στο διαμέρισμα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπο πλήρη έλεγχο την φωτιά στο διαμέρισμα.