Φώτισε και φέτος τις καρδιές μας η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»: Η πορεία της στο νομό Σερρών … (φωτος)

Φώτισε και φέτος τις καρδιές μας η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»: Η πορεία της στο νομό Σερρών … (φωτος)

φλογα-αγαπης-ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ ΣΕΡΡΩΝΓια 12η συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), πραγματοποίησε την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτου στο Σύνταγμα και αφού διατρέξει όλη την Ελλάδα θα καταλήξει στις 3 Οκτωβρίου στην πόλη της Πτολεμαΐδας  όπου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών της 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η πορεία της στο νομό Σερρών …

Σέρρες

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 πέρασε από την πόλη των Σερρών, σκορπίζοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης , της προσφοράς προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας

Με μία σεμνή τελετή στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών υποδέχθηκαν τη φλόγα ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου κ. Σωτηρίου , η Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας κ. Τζιούρα, και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Κατά την πορεία της μέσα στην πόλη των Σερρών, την φλόγα υποδέχθηκαν στο Ε.Κ.Α.Β το προσωπικό, στην Ι.Μ.Σ.Ν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγος, στο Δημαρχείο Σερρών ο  Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης και ο  Αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης, στο Επιμελητήριο Σερρών ο Αντιπρόεδρος κ. Γιαννάκης και στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης με το προσωπικό της Περιφέρειας, στην Αστυνομική διεύθυνση Σερρών ο Διευθυντής κ. Τζουμαϊλής και στον τελευταίο σταθμό για την πόλη των Σερρών την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αθανασόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Σερρών  κ. Δημητράκης και το προσωπικό.

 

Όλοι οι ομιλητές κατά την υποδοχή, τόνισαν ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το αιμοδοτικό κίνημα της χώρας μας να αναπτυχθεί περισσότερο.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι στην πολύ πετυχημένη διαδρομή της φλόγας μέσα στην πόλη των Σερρών που οργάνωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την  Αιμοδοσία του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, συμμετείχαν με λαμπαδηδρόμους το ΤΕΦΑΑ Σερρών με υπεύθυνη την κ. Τσιώνη Βάσω και υπάλληλοι της Πυροσβεστική Υπηρεσία,  ενώ καθόλη τη διάρκεια των διαδρομών στην πόλη ακολουθούσε ο εθελοντής αιμοδότης Ραμφόπουλος Αριστοτέλης με το αυτοκίνητό του που μετέδιδε μηνύματα σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία. Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της οργάνωσης είχε και το Δασαρχείο Σερρών που διέθεσε αυτοκίνητο και τον πολύτιμο συνεργάτη κ. Σπύρο Σαβίδη για τη μεταφορά του βωμού.

 

Πεπονιά

Το απόγευμα η Φλόγα της Αγάπης πέρασε από την Πεπονιά όπου την υποδέχθηκαν σε μία σεμνή τελετή ο πατήρ Γεώργιος , ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Τ.Δ Πεπονιάς κ. Κοτσαμπασίδης  , η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Πεπονιάς κ. Πραζιούτη και πλήθος κόσμου. Τα χειροκροτήματα και τα θετικά σχόλια απέσπασαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πεπονιάς κ. Μασλιάκη – Βατσάνη Παναγιώτα και παιδιά του Δημοτικού που παρουσίασαν ένα καταπληκτικό διάλογο σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί με την εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Γυναικών Πεπονιάς, του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακούσας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλτοτοπίου και λαϊκό γλέντι.

Την όλη οργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Γυναικών Πεπονιάς και την παρουσίαση της εκδήλωσης  είχε ο κ. Μώκος Γιώργος.

 

Τερπνή
Συνεχίζοντας τη διαδρομή της η Φλόγα έφθασε στην Τερπνή όπου και διανυκτέρευσε.

Την μετέφεραν ιππείς του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας και την υποδέχτηκαν οι φορείς του χωριού και πλήθος κόσμου .

Για την αξία της Αιμοδοσίας μίλησαν η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Δουβίτσα, ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσελεπής και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Δρουμπλής. Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής τα οποία με την καθοδήγηση της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Κεραμυδά  διάβασαν και απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία.

 

Νιγρίτα
Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου η Φλόγα μεταφέρθηκε από λαμπαδηδρόμους του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας , του Συνδέσμου ΠΑΟΚ «Βισάλτες» και του ΑΣ  Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Νιγρίτας. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσελεπής, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας κ. Σταμπουλής , η υπεύθυνη αιμοδοσίας του συνδέσμου ΠΑΟΚ κ. Ανοιξιά Πέγου, η νέα αιμοδότρια του Συνδέσμου Σωτίδου Κατερίνα, και η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Δουβίτσα.
Ακολούθησε μεγάλη συναυλία της Κατερίνας Κούκα , Λένας Αλκαίου και Γεράσιμου Ανδρεάτου  στα πλαίσια των ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΩΝ 2014.
Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, ως διοργανωτής της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στο Νομό Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην πετυχημένη εκδήλωση της λαμπαδηδρομίας :
Την Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σερρών κ. Τζιούρα για την άψογη συνεργασία, την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και την τροχαία Σερρών για την συνοδεία  καθ΄ όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, τον εθελοντή αιμοδότη κ. Ραμφόπουλο , το Δασαρχείο Σερρών, το Σύλλογο Γυναικών Πεπονιάς, τη Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Δουβίτσα και το τεχνικό προσωπικό του Δήμου, το Σύλλογο Γυναικών Τερπνής και την Πρόεδρο κ. Κεραμυδά, το αγροτικό παντοπωλείο στην Τερπνή του Αργύρη Αρβανίτη για την προσφορά του στα παιδιά του δημοτικού, τον κ. Κεραμυδά Παναγιώτη για την παραχώρηση και λειτουργία της μικροφωνικής του εγκατάστασης , τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής, τους λαμπαδηδρόμους των ΤΕΦΑΑ Σερρών, της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Σερρών, του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας, του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας   του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ και του ΑΣ  Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας.