Φουντώνουν τους κατοίκους oι αυξημένοι λογαριασμοί νερού στα χωριά του Δήμου Σερρών

Π.Αγγελίδης: «Από την στιγμή που ανήκουν στο Δήμο Σερρών κάποια στιγμή να περίμεναν ότι τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ θα εξισωνόταν με αυτά της πόλης» «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΗΛΙΔΗΣ: Τετραπλάσια η αύξηση του παγίου του νερού στις Δημοτικές Ενότητες!!!

Φουντώνουν τους κατοίκους oι αυξημένοι λογαριασμοί νερού στα χωριά του Δήμου Σερρών

Μετά την ψήφιση των αυξήσεων στα τιμολόγια του νερού της ΔΕΥΑΣ από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών τον περασμένο Γενάρη άρχισαν να φτάνουν τον Μάρτιο οι πρώτοι νέοι λογαριασμοί στους κατοίκους των χωριών και διαπιστώνοντας τις αυξήσεις φουντώνουν τις αντιδράσεις, οι οποίοι σε εμφανίσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ εμφανίζονται διατεθειμένοι να οργανώσουν… συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις τιμές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ. 

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης υποστήριξε ότι εφαρμόζεται ότι έχει αποφασιστεί στο ΔΣ και δίνοντας τη δική του εξήγηση είπε: πως οι αντιδράσεις  εκδηλώνονται επειδή οι κάτοικοι έλαβαν λογαριασμούς… έναντι!!! 

«Οι κάτοικοι των χωριών  θα καταλάβουν ποια είναι η αλήθεια όταν γίνει η εκκαθάριση και αυτή θα γίνει στο τέλος του χρόνου. Τα χωριά που δεν έχουν αποχέτευση, το είπαμε πολλές φορές-όμως ο λαϊκισμός έχει σκοτώσει τη χώρα άλλα δεν λέμε να βάλουμε μυαλό- θα πληρώνουν το χρόνο με το νέο τιμολόγιο από 120 έως 208 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά που θα καταναλώνουν.

Κατά μέσο όρο δηλαδή κάποιος που καταναλώνει 60 κυβικά θα πληρώσει 120-130 ευρώ το χρόνο. Σε αυτά τα χωριά είναι 100% η αύξηση αλλά αυτό έγινε επειδή το τιμολόγιο του νερού ήταν πολύ φθηνό, το πιο φθηνό τιμολόγιο σε όλη την Ελλάδα είχαν τα χωριά του Δήμου μας»

σημείωσε ο δήμαρχος Σερρών.

Ο κ. Αγγελίδης υποστήριξε ότι θα τοποθετηθούν παντού υδρόμετρα και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του λέγοντας ότι η Δημοτική αρχή αψήφησε το πολιτικό κόστος, τοποθέτησε υδρόμετρα σε γειτονιά που κανείς δεν τόλμησε, με συνέπεια μην μπορούν να την επισκεφθούν προεκλογικά.

Επανερχόμενος στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής στα χωριά που εντάχθηκαν με το σχέδιο «Καλλικράτης» στο Δήμο Σερρών ανέφερε:

«Από την στιγμή που ανήκουν στο Δήμο Σερρών κάποια στιγμή να περίμεναν ότι τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ θα εξισωνόταν με αυτά της πόλης. Για αυτό είχα πεί προεκλογικά ότι έπρεπε να είχε γίνει ο 8ος Δήμος, άλλα κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν τον 8ο Δήμο. Ας διαμαρτυρηθούν σε αυτούς που δεν ήθελαν τον 8Ο Δήμο» κατέληξε.

 

«ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΗΛΙΔΗΣ: Τετραπλάσια η αύξηση του παγίου του νερού στις Δημοτικές Ενότητες!!!

ΜΗΛΙΔΗΣ_Θεόδωρος-2014Ερώτηση προς τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ.Χασαπίδη απευθύνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εποχή Δημιουργίας» Θεόδωρος Μηλίδης καθώς όπως αναφέρει διαπιστώνει μεγάλη απόκλιση από αυτά που λέχθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών όπου αποφασίστηκαν (κατά πλειοψηφία) οι αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού στις Δημοτικές Ενότητες και της Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σερρών.

Αναλυτικά τα ερωτήματα τα οποία απευθύνει ο κ.Μηλίδης έχουν ως εξής:

 

Σε προηγηθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ψηφίστηκε η τιμολογιακή πολιτική  της ΔΕΥΑΣ, κατά πλειοψηφία.

Λαμβάνοντας υπόψη όσα ελέχθησαν, διαπιστώνεται ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση από την πραγματικότητα, όπως  έχει αποτυπωθεί στους λογαριασμούς. Υπάρχει τεράστια διαφορά π.χ. η αύξηση του παγίου είναι τετραπλάσια.

                Τίθενται τα εξής ερωτήματα:

                1) Κατά πόσο αυτή η πολιτική είναι ηθική ή όχι και για έναν επιπλέον λόγο τον οποίο εσείς στο εισηγητικό σας σημείωμα δηλώνετε, ότι δηλαδή ο κόσμος χειμάζεται οικονομικά;

                2) Δεδομένου ότι η ΔΕΥΑΣ είναι μονοπωλιακή εταιρεία και ανταποδοτική  σε ποιές ενέργειες προέβη η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ για να μειώσει το λειτουργικό κόστος πριν από τις αυξήσεις;   

                3) Πως θα τιμολογηθεί το καταναλωθέν νερό, εφόσον όλοι οι λογαριασμοί στις Δ.Κ. και Τ.Κ.  είναι έναντι  και η μέτρηση γίνεται μια φορά το έτος;

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

“ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΗΛΙΔΗΣ”