Φθηνότερα κατά 30% θα θερμαίνονται Κολυμβητήριο και Κλειστό Γυμναστήριο

Φθηνότερα κατά 30% θα θερμαίνονται Κολυμβητήριο και Κλειστό Γυμναστήριο

αεριο-κολυμβητηριο-δημαρχος-χατζημαργαρίτηςTο Κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο Σερρών στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, αναβαθμίζονται ενεργειακά μια στο εξής θα χρησιμοποιούν για την θέρμανσή τους φυσικό αέριο, από τη ΔΕΠΑ. Την Τετάρτη 11/6 ο Δήμος Σερρών στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου έδωσε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει την ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ στις δύο αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το έργο προϋπολογισμού 70.000 ευρώ ολοκλήρωσε η σερραϊκή εταιρεία Α.ΜΙ.ΚΑΤ, η οποία ανέλαβε την δεύτερη φάση του έργου, που ήταν η σύνδεση του υποσταθμού με τις αθλητικές εγκαταστάσεις». Το καλοκαίρι του 2013 είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή υποσταθμού στο χώρο μεταξύ Κολυμβητήριου και κλειστού γυμναστηρίου.

Ο Δήμος Σερρών σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη είχε δώσει «μάχη» για να πείσει την ΔΕΠΑ να χρηματοδοτήσει το έργο. Ειδικότερα το κόστος της κατασκευής του υποσταθμού το είχε αναλάβει κατά 80% η ΔΕΠΑ και κατά 20% ο ΟΠΑΚΠΑ. Με το συνολικό κόστος να φτάνει στις 30.000 ευρώ.

O δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου της δήλωσε:

«Στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου και της εξοικονόμησης ενέργειας το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Σερρών συνέδεσε με το φυσικό αέριο το κλειστό κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Το έργο έχει πολλαπλά οφέλη. Τα οφέλη είναι και περιβαλλοντικά και οικονομικά διότι υπάρχει μία μείωση του κόστους λειτουργίας των δύο αθλητικών υποδομών κατά 30%. Παράλληλα δεν θα αντιμετωπίζουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν με τους διαγωνισμούς της προμήθειας καυσίμων. Θέλω να συγχαρώ τους δύο προέδρους του νομικού προσώπου, τον Γιώργο Δούκα και τον Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη, επί ημερών του πρώτου ξεκίνησε το έργο και επί ημερών του δεύτερου ολοκληρώθηκε».

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης αναφερόμενος στη σημασία του έργου δήλωσε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για μας. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον κ. Σφυρικλά και την εταιρεία ΑΜΙΚΑΤ καθώς και τους υπαλλήλους που εργάστηκαν γιατί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου προέβλεπε 60 ημέρες και το έργο ολοκληρώθηκε σε 25 ημέρες. Το οικονομικό όφελος του ΟΠΑΚΠΑ από την σύνδεση αυτή θα είναι 30-40%. Επιπλέον όφελος για το κολυμβητήριο θα είναι ότι θα υπάρχει μία σταθερή θερμοκρασία (26,5 βαθμούς κελσίου). Το μεγαλύτερο όφελος για μένα είναι η αποφυγή της διαδικασίας με τους διαγωνισμούς για τα πετρέλαια. Ήταν κάτι που μας ταλαιπώρησε αφάνταστα. Τώρα θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε μήνα στη ΔΕΠΑ».

 

 

Advertisements