Γ.Ιωαννίδης: «φρούριο της Κεντροδεξιάς», οι Σέρρες, κατηγόρησε για παντελή απουσία έργου τον Απ.Τζιτζικώστα

Ιωαννιδης-Σερρες-κεντροΟ υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στις Σέρρες (πεζόδρομος στην Π.Τσαλδάρη) το βράδυ της Τρίτης 6/5 (σχεδόν την ιδια ώρα με τα εγκαίνια του αντίστοιχου εκλογικού κέντρου του Απ. Τζιτζικώστα, λιγα τετράγωνα πιο πανω στην Πλατεία Ελευθερίας) του συνδυασμού «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», εξέφρασε τη συγκίνησή του που βρίσκεται στις Σέρρες, το «φρούριο της Κεντροδεξιάς», όπως ανέφερε, και έπλεξε το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ κατηγόρησε την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Απ.Τζιτζικώστα, για παντελή απουσία έργου και την κάλεσε να κατονομάσει έστω και ένα έργο που φέρει τη δική της «υπογραφή».

«Έχουν δηλώσει ότι ξεκίνησαν εκατοντάδες έργα, αλλά να μας πουν ένα που έχουν ολοκληρώσει», επισήμανε. Επίσης, κατέκρινε την πρακτική της υπερδέσμευσης κονδυλίων (overbooking), τονίζοντας ότι η διοίκηση έχει δεσμεύσει ήδη, πριν αυτό ξεκινήσει, χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ, το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την ενίσχυση του επιχειρείν, του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα.

«Είναι πολύ εύκολο να πετάς και να σκορπάς χρήματα», δήλωσε και αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον τουρισμό. «Έφτιαξαν μια ιστοσελίδα για την προβολή του τουρισμού στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Alexa, του site που μετράει την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, τους τελευταίους 10 μήνες έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα μόνο… 9 μοναδικοί επισκέπτες. Έχει εγκαταλειφτεί πλήρως», τόνισε.

Αντιθέτως, όπως δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης, ο συνδυασμός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» έχει και όραμα και θέληση να το υλοποιήσει. «Λειτουργούμε ως ομάδα, γιατί μόνο ως ομάδα μπορούμε να διεκδικήσουμε αποφασιστικά και να κερδίσουμε για τη Μακεδονία όσα πραγματικά δικαιούται. Για να το πετύχουμε είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε, άμα χρειαστεί. Εμείς δεν υποσχόμαστε, ό,τι λέμε το κάνουμε πράξη. Θα κερδίσουμε για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στη Μακεδονία», υπογράμμισε.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι την Παρασκευή ο συνδυασμός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» θα παρουσιάσει στις Σέρρες το σχέδιο για την αξιοποίηση της γεωθερμίας, κάτι που θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στη μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σερρών Αθανάσιος Μπαζδάνης επισήμανε στην ομιλία του ότι το κράτος, για την καλύτερη λειτουργία του,  πρέπει να μεταφέρει μέρος των αρμοδιοτήτων του προς την αυτοδιοίκηση. «Ισχυρή αυτοδιοίκηση σημαίνει ισχυρή οικονομία και ισχυρή κοινωνία. Με τον Γιάννη Ιωαννίδη, που είναι ένα σύμβολο και παράδειγμα για όλους μας, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε και θα πετύχουμε τους στόχους μας», τόνισε ο κ. Μπαζδάνης.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Σερρών, που είναι οι:

Σωτήριος Αβράμης, Δημήτριος Δελβεδέρης, Παύλος Καλαϊτζίδης, Χρυσάνθη – Άννα Κονταλέκα, Χρήστος Λαγούδας, Δημήτριος Μπαλαξής, Ιωάννης Μπάρμπας, Κωνσταντίνος Μπούμπας, Μαρία Σαμαρά, Ανέστης – Βασίλειος Τσιρώνας και Γεώργιος Τσιώλης.

Χαιρετισμό απεύθυνε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Χατζηνάσιου, ενώ παρόντες στα εγκαίνια ήταν πρώην βουλευτές του νομού, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών κ. Καμπούρης, καθώς και πρώην νομάρχες και δήμαρχοι.