Γ.ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ: «Ψευδείς και ανυπόστατες οι καταγγελίες της Κίνησης Πολιτών Αντι-ΤΑΡ»

Γ.ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ: «Ψευδείς και ανυπόστατες  οι καταγγελίες της Κίνησης Πολιτών Αντι-ΤΑΡ»

Μωϋσιάδης-ΤΑΡ-αγωγός φυσικου αερίουO Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης εξέδωσε ανακοίνωση 6 ημέρες μετά την δημοσίευσή μας της ανακοίνωσης του αντι-ΤΑΡ (την οποία προφανώς δεν διάβασε τότε (περασμένο Σάββατο)) στην οποία “απαντά” χαρατηρίζοντας τα όσα περιέχονται στην ανακοίνωση ως ¨ψευδείς και ανυπόστατες οι καταγγελίες της κίνησης πολιτών Αντι-ΤΑΡ”. Στην έγγραφη απάντησή του όμως ουσιαστικά παραδέχεται ότι ο σταθμός συμπίεσης θα γινει εκει που θα πει η εταιρεία, αλλά η απάντησή του αυτή αφορά ερώτηση για το “αν δεν συμφωνήσουν οι Δήμαρχοι Ηράκλειας και Νέας Ζίχνης” (!!!) Αναλυτικά στην ανακοίνωσή -απάντηση ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει:

O Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης εκφράζει την έκπληξή του για τις θέσεις που διατυπώνονται εναντίον του από την Κίνηση Πολιτών που τάσσονται κατά του αγωγού ΤΑΡ. Σε ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής της κίνησης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινός Παρατηρητής» στο φύλλο της Τρίτης 25.11.2014 γίνονται ψευδείς και ανυπόστατες αναφορές.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει : «Η Οργανωτική Επιτροπή Κίνησης Πολιτών αντι-ΤΑΡ καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ι.Μωυσιάδη για την αλλαγή των θέσεων που συνυπέγραψε πριν δύο μήνες για την αλλαγή του σταθμού συμπίεσης του αγωγού ΤΑΡ, καθώς στην τελευταία δήλωσή του είπε ότι ο σταθμός θα γίνει όπου πει η εταιρία».

 «Η συγκεκριμένη καταγγελία μόνο έως λασπολογία μπορεί να εκληφθεί, καθώς είναι σαφές πως δεν υπήρξε καμία αλλαγή στάσης από μέρους μου» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης και συνεχίζει λέγοντας: «Από την πρώτη στιγμή αντέδρασα στην εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης στην πεδιάδα των Σερρών. Αυτό μάλιστα κατέστη σαφές στους εκπροσώπους της εταιρίας κατόπιν επανειλημμένων  συζητήσεων που έγιναν μαζί τους και τελικά έγινε αποδεκτό το αίτημα ο σταθμός συμπίεσης να μην κατασκευαστεί εκεί όπου αρχικά είχε προβλεφθεί. Είναι προφανές δηλαδή πως μετά τις δικές μας πιέσεις και προτάσεις, ικανοποιήθηκε το αίτημα της Κίνησης Πολιτών. Ωστόσο παρά το γεγονός αυτό, δέχομαι μια αναίτια και συκοφαντική επίθεση με την κίνηση να αντιδρά, παραβλέποντας ή αποσιωπώντας την ικανοποίηση του αιτήματος για την απομάκρυνση του σταθμού από την πεδινή περιοχή. Όσον αφορά δε στη θέση μου ότι ο σταθμός θα τοποθετηθεί όπου αποφασίσει τελικά η εταιρία, αυτή απαντούσε σε συγκεκριμένο ερώτημα που μου τέθηκε για το τι θα γίνει αν δεν συμφωνήσουν οι δήμαρχοι Ηράκλειας και Νέας Ζίχνης».

Σχετικά με τις αναφορές που γίνονται στην ανακοίνωση περί αδιαφορίας του Αντιπεριφερειάρχη για τις ανησυχίες των Σερραίων και για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αυτές επίσης απορρίπτονται ως απολύτως ανυπόστατες. Γεγονός που  καταδεικνύεται περίτρανα από την πολύμηνη ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε να μην θιγούν τα συμφέροντα των Σερραίων πολιτών και να καμφθεί κάθε φόβος και ανησυχία με την επιλογή της καλύτερης δυνατής θέσης για την εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης.

  Κατόπιν όλων των παραπάνω λοιπόν προκύπτει πως οι συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης ψεύδονται. «Θέλω να πιστεύω πως οι αναφορές έγιναν λόγω του γεγονότος ότι η κίνηση δεν κατάλαβε τι ακριβώς δηλώνω όλο αυτό το διάστημα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα καταλήξω στο συμπέρασμα πως λειτουργούν με σκοπιμότητα» επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.