Γ. Μωυσιάδης : «Η Π.Ε. Σερρών μπορεί να επαναλειτουργήσει τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος χωρίς το Υπουργείο να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ»

Γ. Μωυσιάδης : «Η Π.Ε. Σερρών μπορεί να επαναλειτουργήσει τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος χωρίς το Υπουργείο να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ»

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης αναφορικά με το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στις Σέρρες και το «φρένο» που μπαίνει σε αυτή από τον ίδιο τον Υπουργό με σχετική του απάντηση για το θέμα, επικαλούμενος έλλειψη των απαιτούμενων πόρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση στο Υπουργείο σύμφωνα με την οποία η Π.Ε. Σερρών έχει τη διάθεση αλλά και τη δυνατότητα να επαναλειτουργήσει τη Σχολή χωρίς το Υπουργείο να επιβαρυνθεί ούτε στο ελάχιστο.

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής :

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επισημάνω τη σπουδαιότητα της επαναλειτουργίας της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στις Σέρρες και να σας ενημερώσω για τη δυνατότητα που υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πριν από λίγες ημέρες πληροφορήθηκα κι εγώ την απάντηση που δώσατε για το θέμα, κατόπιν σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης, από την οποία καθίσταται σαφές πως δεν προτίθεστε να προχωρήσετε στην επαναλειτουργία της σχολής , επικαλούμενος πως δεν είναι δυνατόν να εξευρεθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι για την ενεργοποίησή της.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε λοιπόν πως εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, που θεωρούμε ότι η εν λόγω σχολή πρέπει να επαναλειτουργήσει, έχουμε ήδη επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία σας στη Θεσσαλονίκη, την οποία και ενημερώσαμε καταρχάς για το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει από πολίτες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην συγκεκριμένη σχολή, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τους 110 .

Επιπλέον , δηλώσαμε κατηγορηματικά τη διάθεσή μας αλλά και την δυνατότητα που υπάρχει να αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών την εξασφάλιση χώρου , εξοπλισμού και εκπαιδευτών, χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως δαπάνη από το Υπουργείο.

Για το λόγο αυτό καταθέτουμε και επισήμως σε εσάς την πρότασή μας για υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε η περιοχή μας να μην στερηθεί της δυνατότητας λειτουργίας της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος. Με την υπογραφή της προτεινόμενης Προγραμματικής Σύμβασης η Π.Ε. Σερρών θα αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας της σχολής , χωρίς να απαιτείται η δική σας οικονομική συνδρομή.

Σε μία περίοδο κατά την οποία η οικονομική κρίση επηρεάζει όλους τους τομείς, θα ήταν πραγματικά αστοχία να μην εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα λειτουργίας μιας δομής πολύ σημαντικής για έναν Νομό όπως είναι ο Νομός Σερρών , η οποία επαναλαμβάνουμε πως δεν θα επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστο τον προϋπολογισμό του Υπουργείου.  

Σας καλούμε να μελετήσετε την πρότασή μας και αναμένουμε σύντομα την απάντησή σας, η οποία ευελπιστούμε πως θα είναι θετική κατόπιν των επιχειρημάτων που σας έχουμε παραθέσει».

Από το Γραφείο Τύπου του  Αντιπεριφερειάρχη