Γ.Παπανδρέου: «Πολιτική με όρους αρένας είναι αδιέξοδη» τόνισε από τις Σέρρες ο πρώην πρωθυπουργός

«Τώρα που σίγησε ο λαϊκισμός είναι η ώρα για ένα κοινό σχέδιο Εθνικής Συνεννόησης με ευθύνη όλων των κομμάτων»

Γ.Παπανδρέου: «Πολιτική με όρους αρένας είναι αδιέξοδη» τόνισε από τις Σέρρες ο πρώην πρωθυπουργός

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του «ΚΙΔΗΣΟ» Γιώργου Παπανδρέου στο νομό Σερρών. Πρώτος σταθμός το Εργατικό Κέντρο, όπου τον κ. Παπανδρέου υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλκης Απιδόπουλος. Ακολούθησε σύσκεψη με το Προεδρείο και τους εκπροσώπους των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, με κύριο θέμα συζήτησης τα προβλήματα εργασίας και οικονομίας που αντιμετωπίζει η Π.Ε. Σερρών.

Παπανδρέου-Σέρρες-εργατικοΣτη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη όπου αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάρτισης ενός Εθνικού Συμφώνου ομόνοιας και συνεργασίας, ιδιαίτερα όπως τόνισε «τώρα που σιώπησε ο λαϊκισμός και διαψεύστηκε για πάντα».

Παπανδρέου-Σέρρες-ΣύσκεψηΟ κ. Παπανδρέου πεζός και συνοδευόμενος πάντα από τον κ. Πασχάλη Τόσιο (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος) καθώς και μέλη – φίλους του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ ειχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με πολίτες στον πεζόδρομο της Κ.Καραμανλή.

Παπανδρέου_Γιώργος-Τόσιος-Σέρρες20160609_130107«Πολιτική με όρους αρένας»

Ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε:

«Σήμερα – Ουδείς δικαιούται να δηλώνει αυταπάτη ως προς αυτό. Όλοι εξαπάτησαν συνειδητά. Αποτέλεσμα; Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, χρειάστηκαν άλλα δύο μνημόνια, απαιτήθηκαν εντελώς αχρείαστες επιπρόσθετες θυσίες χωρίς τελειωμό, για να αποδειχθεί στην πράξη και να αποδεχθούν όλοι εκτός από κάποιες γραφικές περιπτώσεις, κάποια αυτονόητα πράγματα που λέγαμε εξαρχής: Ότι, στη διεθνή οικονομία, στη διεθνή πολιτική, όποιοι κι αν είναι οι δεσμοί, όποιες κι αν είναι οι συμπάθειες, καμία χώρα, κανένας δεν δανείζει χαριστικά τα χρήματα των συμπολιτών του  και καλά κάνει», επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.

 «Η αλλαγή πορείας προς το καλύτερο, απαιτεί και προϋποθέτει υπέρβαση του ίδιου του εαυτού μας. Να υπερβούμε τις χειρότερες νοοτροπίες μας, για να απελευθερώσουμε το απίστευτο δυναμικό μας για πρόοδο. Και κυρίως να μάθουμε από αυτά που πάθαμε. Όσο η πολιτική διεξάγεται με όρους αρένας, ”ο θάνατός σου, η ζωή μου”, όσο η έφοδος και παραμονή στην εξουσία παραμένει αποκλειστικός αυτοσκοπός,  Όσο η ιδιοποίηση του κράτους είναι ο κυρίαρχος στόχος, τίποτα δεν θα διορθωθεί, τίποτα δεν θα αλλάξει», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.