Γ.Ρωμανιάς: «Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο ασφαλιστικό-μυθολογία αυτά που λέει η κυβέρνηση»

Γ.Ρωμανιάς: «Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο ασφαλιστικό-μυθολογία αυτά που λέει η κυβέρνηση»

O πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Γιώργος Ρωμανιάς ηταν ομιλητής στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (6/4) στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου «Αστέρια» και οργανώθηκε με Πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του σωματείου των Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Ν. Σερρών.

Ο κ.Ρωμανιάς ανέλυσε με κατανοητό τρόπο το 170 σελίδων σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση να γίνουν στο Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας.

Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι προϊον άγνοιας και αλαζονείας από τη σημερινή κυβέρνηση,  δεν δίνει λύση, γιατί το 2017 θα μιλάμε για νέες περικοπές, ενώ κατάφερε  να ενώσει όλες τις κοινωνικές ομάδες εναντίον του.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στους τρεις συνταξιοδοτικούς νόμους που ψηφίστηκαν από την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο ένας αναιρούσε τον άλλο για να φθάσουμε στον 4ο νόμο στις 9 Νοεμβρίου 2015.

Αναφερόμενος στον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο,  είπε ότι δεν έχει ιδέα από κοινωνική ασφάλιση. Αναρωτήθηκε επίσης γιατί δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικράτειας, οι οποίοι έκριναν τις μειώσεις  στις συντάξεις αντισυνταγματικές. 

Ο κ. Ρωμανιάς κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του χειροκροτήθηκε από το κοινό, για την απόφαση του να παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα το περασμένο καλοκαίρι όταν η κυβέρνηση αθέτησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις περί κατάργησης του Μνημονίου. Στο τέλος της τοποθέτησής του δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό για επιμέρους ζητήματα και έδωσε διαφωτιστικές απαντήσεις.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ πριν ξεκινήσει η εκδήλωση ανέφερε ότι το κείμενο αυτό έχει προκαλέσει την οργή όλων των κοινωνικών τάξεων διότι έχει διατάξεις που είναι αντι-ασφαλιστικές και σε μερικά σημεία βάρβαρες. Απαντώντας σε ερωτήματα ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε ότι τα κρίσιμα ερωτήματα είναι σε ποια ηλικία θα δίδεται η σύνταξη  και τι ύψους θα είναι η σύνταξη.

«Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και είναι μυθολογία αυτά που λένε. Αυτά δεν τα έλεγε η σημερινή κυβέρνηση τα έλεγε η προηγούμενη. Ότι δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, ότι τα ταμεία δεν έχουν λεφτά».