γαία πυρί μειχθήτω

γαία πυρί μειχθήτω

Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλημέρα, φίλες και φίλοι.

Πλούσια σε γεγονότα και ειδήσεις και αυτή η βδομάδα που οδεύει προς το τέλος της. Με κυρίαρχα θέματα τα νέα μέτρα, επί θύραις πλέον, οπότε γαία πυρί μειχθήτω καθώς και τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου το ζήτημα της αρχηγίας έχει αναχθεί σε μείζον που επισκιάζει τα πάντα.

Ενώ συνεχίζονται οι μεταξύ των υποψηφίων, ενίοτε εκτός ορίων ευπρέπειας και αισθητικής, αντιπαραθέσεις, την ίδια ώρα δεν λείπουν οι επιθέσεις φιλίας και οι όρκοι ενότητας.

Κάποιοι του κυβερνώντος κόμματος, το είδαμε κι αυτό, άρχισαν να διαδηλώνουν εναντίον αυτών που ψήφισαν Δηλαδή εναντίον του εαυτού τους. Αυτοκριτική και μετάνοια; Α, μπα. Κεκτημένη ταχύτης και χρόνια συνήθεια. Και εντυπώσεις.

Εν τω μεταξύ η Εκκλησία, με κυβερνητική απόφαση, εξαιρέθηκε από τα capital controls, καθότι, λέει, επιτελεί φιλανθρωπικό έργο. Μα και άλλοι, θα πει κάποιος και θα έχει δίκιο, σε άλλους τομείς, επιτελούν σημαντικό έργο, οπότε οι ανάγκες είναι αυξημένες και αναπόφευκτες, αλλά δεν εξαιρέθηκαν. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι έργο από έργο διαφέρει, οπότε αυτοί που το επιτελούν δεν μπορούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Ιδίως αν τυγχάνει να διαθέτουν ράβδο και μάλιστα… αγία. Εκείνο το αν είσαι και παπάς… που ξέρατε να το ξεχάσετε. Δεν είναι πια της μόδας.

Όσον αφορά το παπάφειον άγος, τι να πεις; Αφού δεν υπάρχει φιλότιμο, αλλά, αντίθετα, περίσσευμα υποκρισίας και αναλγησίας, ας ελπίσουμε ότι η δικαιοσύνη τουλάχιστον θα πράξει το καθήκον της αναζητώντας την αλήθεια, όπου κι αν βρίσκεται, και αποδίδοντας, αντίστοιχα, τις προβλεπόμενες (ποινικές) ευθύνες.

Μια τελευταία παρατήρηση: η κατά τα άλλα λαλίστατη Ιερά Σύνοδος που μέχρι και για τους σταυρούς που ανακάλυψε στις σόλες των παπουτσιών ή τη γιόγκα εκδίδει πύρινες ανακοινώσεις, δεν έχει να ψελλίσει κάτι για το φρικώδες αυτό γεγονός και τους υπευθύνους;