Γεφύρι της… Αρτας η υδροδότηση του Καπετάν Μητρούση

Π. Αγγελίδης και Κ. Χασαπίδης συντονίζουν τις δράσεις τους για να φέρουν πόσιμο νερό στο Κ. Μητρούση

Γεφύρι της… Αρτας η υδροδότηση του Καπετάν Μητρούση

«Η επίλυση του προβλήματος Ύδρευσης του Καπετάν Μητρούση ήταν και παραμένει η πρώτη προτεραιότητα της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών καθώς αυτό έχει να κάνει με την υγεία των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Κώστας Χασαπίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 31 Μαρτίου στην έδρα της παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Κ. Χασαπίδης ενημέρωσε για τις «συντονισμένες κινήσεις που γίνονται με τη Δημοτική Αρχή ώστε το Κ. Μητρούση να έχει σύντομα και για πάντα άφθονο και πόσιμο νερό».

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νίκος Σαφαρίκας την Τρίτη 29 Μαρτίου μετέβησαν στη Θεσ/νίκη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να δούν που βρίσκεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση που απαιτείται ώστε να γίνει η γεώτρηση στη Μονοκκλησιά η οποία θα τροφοδοτεί συμπληρωματικά το δίκτυο ύδρευσης της τελευταίας, της Άνω Καμήλας, του Προβατά και του Κ. Μητρούση, Αδειοδότηση που θα διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο θα δώσει το πράσινο φώς για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Ο Δήμαρχος Σερρών από την Τετάρτη 30 Μαρτίου βρίσκεται στην Αθήνα και ήδη ενημέρωσε την Ελεγκτική Αρχή ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. είναι σε αναμονή της αδειοδότησης και ζήτησε όπως δοθεί τάχιστα η έγκρισή της  καθώς πρόκειται για ένα έργο που άπτεται της Δημόσιας Υγείας.

Καλώς εχόντων λοιπόν των πραγμάτων το έργο της γεώτρησης και της ενοποίησης των δικτύων των τεσσάρων (4) χωριών θα ξεκινήσει στα μέσα του καλοκαιριού.

«Παράλληλα η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κινείται για την τοποθέτηση πληρωτικού υλικού στα φίλτρα του διυλιστηρίου νερού του Κ. Μητρούση ώστε το χωριό να έχει πόσιμο νερό μέχρι να  γίνει το έργο της οριστικής υδροδότησής του» ενημέρωσε ο Πρόεδρος. Έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος ο οποίος  ήδη έστειλε την παραγγελία στη Γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Κ. Χασαπίδη «η τοποθέτηση του πληρωτικού υλικού που θα επιτρέψει στους κατοίκους του Κ. Μητρούση να πίνουν το νερό θα γίνει σύντομα». «Οι κινήσεις μας δείχνουν τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να θεραπεύσουμε το πρόβλημα μια για πάντα».