Γερμανικές εφημερίδες με ένθετο στα αραβικά για να βοηθήσουν τους μετανάστες

Γερμανικές εφημερίδες με ένθετο στα αραβικά για να βοηθήσουν τους μετανάστες

Οι γερμανικές εφημερίδες BZ και Bild Berlin- Brandenburg, που ανήκουν στον δημοσιογραφικό όμιλο του Άξελ Σπρίνγκερ, κυκλοφόρησαν σήμερα με ένα ένθετο στα αραβικά με στόχο να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στο Βερολίνο.

Το ένθετο αυτό των τεσσάρων σελίδων κυκλοφορεί με τη βερολινέζικη εφημερίδα BZ και την τοπική έκδοση της εφημερίδας Bild.

Σε αυτό περιλαμβάνεται ένας χάρτης της γερμανικής πρωτεύουσας με μεταφρασμένα στα αραβικά τα ονόματα των κυριότερων συνοικιών, ένα γλωσσάρι κάποιων γερμανικών λέξεων και εκφράσεων με τη μετάφρασή τους στα αραβικά, ενώ αναφέρονται και οι διευθύνσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων και κέντρων υποδοχής μεταναστών.

«Προσφέρετε αυτό το ένθετο (…) σε έναν μετανάστη, αφού το διαβάσετε», γράφει στην πρώτη της σελίδα η BZ.

«Ένα ένθετο που βοηθά τους μετανάστες που φτάνουν στο Βερολίνο. Φυσικά στα αραβικά», γράφει στον λογαριασμό της στο Twitter η Μίριαμ Κρέκελ διευθύντρια σύνταξης των δύο εφημερίδων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Tagesspiegel, στο Βερολίνο αναμένεται να φτάσουν 70.000 μετανάστες το 2015. Περίπου χίλιοι, μεταξύ των οποίων και μεγάλος αριθμός Σύρων, φτάνει καθημερινά στην πόλη, σύμφωνα με τον δήμαρχό της Μίχαελ Μίλερ.

Γιούνκερ-προσφυγες

Γιούνκερ: Όταν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, δεν υπάρχει θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφία

Τη δημιουργία ενός δεύτερου Κατεπείγοντος Μηχανισμού Μετεγκατάστασης, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια του ΕΚ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Αυτός ο δεύτερος Μηχανισμός θα αφορά στην μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων που θα προστεθούν στις πρώτες προβλεπόμενες 40.000 προσφύγων.

“Είναι σαφές ότι τα κράτη-μέλη σαν την Ελλάδα την Ιταλία και την Ουγγαρία. Στόχος η δημιουργία ενός διαρθρωμένου συστήματος μετεγκατάστασης” δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

“Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες, Ευρώπη είναι οι άνθρωποι που υποδέχονται τους πρόσφυγες στον σταθμό του Μονάχου”, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνοντας έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση “για θαρραλέες και αποφασιστικές πράξεις” στην αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί”, παραδέχθηκε ο Γιουνκέρ υπενθυμίζοντας ότι 500.000 άνθρωποι βρίσκονται στις πόρτες της Ευρώπης, “αλλά δεν είναι ώρα για φόβο. Είναι ώρα για θαρραλέες και αποφασιστικές πράξεις”.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση” τόνισε ο κ. Γιούνκερ, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές: “Πρέπει να αλλάξει και πρέπει εμείς να το κάνουμε τώρα. Πρέπει και εσείς να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους Ευρωπαίους”.

“Οταν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, δεν υπάρχει θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφία. Δεν κάνουμε διακρίσεις”, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Αναφερθείς στη ζώνη Σένγκεν είπε: “Το σύστημα Σένγκεν δεν θα καταργηθεί κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας”.