Γιάννης Ιωαννίδης: «η επιλογή των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων θα είναι απόφαση της τοπικής κοινωνίας των Σερρών»

ο κ. Ιωαννίδης δεν απέφυγε να μιλήσει και για την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα
ο κ. Ιωαννίδης δεν απέφυγε να μιλήσει και για την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τον προεκλογικό του αγώνα, με αφετηρία τις Σέρρες, αποφάσισε να ξεκινήσει ο υποψήφιος από τη Ν.Δ. για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης επισκέφθηκε νωρίς το πρωί, το σπίτι και την ιδιαίτερη πατρίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Πρώτη, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε σύσκεψη με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις Σέρρες και κυβερνητικούς βουλευτές του νομού.

«Η Ν.Δ. στήριξε την υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επειδή η παράταξη αυτή έγινε από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, για αυτό θεώρησα ότι το βασικότερο πράγμα για μένα, κομματικά, είναι να ξεκινήσω από εκεί που είναι ο τόπος του Κωνσταντίνου Καραμανλή που βοήθησε τον τόπο, τα μέγιστα, όσο δε βοήθησε ποτέ κανένας άλλος βάζοντας σαν πρώτο σκοπό το καλό της πατρίδας», είπε στις δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης.

(σ.σ. Βέβαια στο “προσκύνημα” δεν παρεβρέθει κανένα μέλος της οικογένειας Καραμανλή, ενώ, συνήθως τους υψηλούς “προσκηνητές” υποδέχεται τον τελευταίο χρόνο ο Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα, του οποίου η συμμετοχή στις επόμενες εκλογές θεωρείται βεβαιη, στέλνοντας με αυτή την “μη παρουσία” ένα… μήνυμα ίσων(;) αποστάσεων μεταξύ των δύο ¨γαλάζιων” υποψηφίων Ιωαννίδη-Τζιτζικώστα, κάτι βεβαια που δεν καταγράφεται στα “συν” της πρωθυπουργικής επιλογής στο πρόσωπο του Γιάννη Ιωαννίδη. Γι’αυτό το λόγο άλλωστε υπήρξε και το αρχικό “ηξεις-αφίξεις” σχετικά με την επίσκεψη του εκλεκτού της Συγγρού στην γεννέτειρα το Κ.Καραμανλή. 

Στη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του Νομού Μενέλαο ΒλάχβεηΦωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλο Λεονταρίδη στα γραφεία της ΝΟ.ΔΕ. Σερρών ο κ. Ιωαννίδης επεσήμανε την άμεση συνεργασία που θα έχουν σε θέματα του τόπου και της Περιφέρειας, ενώ κατά την παρουσία του στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. στις Σέρρες παραβρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη με μέλη του κόμματος.

Aνέφερε ότι «η επιλογή των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων θα είναι απόφαση της τοπικής κοινωνίας, η οποία ξέρει ποιος μπορεί να προσφέρει καλύτερα από τον κανέναν και  όχι οποιοδήποτε που θέλει να κάνει τον έξυπνο. Εγώ δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο γι’ αυτό είναι σεβαστές οι προτάσεις της τοπικής κοινωνίας».

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Ιωαννίδης δεν απέφυγε να μιλήσει και για την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο καθένας έχει τα κυβικά του. Εμένα η σημαία είναι η Ν.Δ. Η θέση είναι ξεκάθαρη. Ο καθένας έχει μια σημαία, μέχρι χθες την είχε τη σημαία και ο κ.Τζιτζικώστας, αν πράγματι θέλει να είναι υπό αυτή τη σημαία, από αύριο θα έχουμε τη συστράτευση. Θα είναι μεγάλη χαρά για όλη την παράταξη».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε ότι θα είναι στη διάθεση των ΜΜΕ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, άλλα επικαλέστηκε  πίεση χρόνου για αυτό δεν θέλησε να απαντήσει σε δημοσιογραφικά ερωτήματα.

<

p>Ο κ. Ιωαννίδης αποχώρησε από τις Σέρρες, το μεσημέρι, με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά, μετέβησαν στο Άγιο όρος μετά από επιθυμία που εξέφρασε ο κ. Σαμαράς.

«Να μας φωτίσει ο Θεός να κάνουμε το σωστό και για αυτή τη φώτιση πάμε στο Άγιο Όρος», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.