Γιάννης Μουζάλας: «Αξιοπρεπή camp για αξιοπρεπείς ανθρώπους»

Γιάννης Μουζάλας: «Αξιοπρεπή camp για αξιοπρεπείς ανθρώπους»

«Αξιοπρεπή camp για αξιοπρεπείς ανθρώπους» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες, την οποίες επισκέφθηκε την Τρίτη (13/6), εγκαινιάζοντας τη λειτουργία της.

«Σήμερα, μετά τη διάλυση της Ειδομένης υπάρχει μια τεράστια αλλαγή: αξιοπρεπή camp για ανθρώπους που δικαιούνται αξιοπρέπεια από τους Έλληνες, που η αξιοπρέπεια αυτή αντανακλά στον λαό μας», υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας, μετά το πέρας της επίσκεψής του.

Ευχαριστίες Μουζάλα

Ο υπουργός ευχαρίστησε τους κατοίκους των Σερρών για τη συμβολή τους στην ευόδωση του όλου εγχειρήματος, όπως επίσης «τον Στρατό, την Αστυνομία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που με δικά της χρήματα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης βοήθησε να υλοποιηθεί αυτό το έργο».

«Χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς τους κατοίκους, χωρίς την αγάπη των κατοίκων, χωρίς την προσπάθεια του Στρατού και της Αστυνομίας, δεν θα είχαν γίνει αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποσχέθηκε πως «η κατάσταση αυτή θα παγιωθεί έτσι, εφόσον η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας συνεχίζεται και δεν αλλάξει κάτι».

Συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων

Συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδρά, και τον συντονιστή του ΔΟΜ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας Τζιανλούκα Ρόκο, ο υπουργός διαπίστωσε ιδίοις όμασι τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και συνομίλησε με κάποιους από τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί.

Υπερήφανος για τη δομή ο δήμαρχος Σερρών

Υπερήφανος για τη λειτουργία της δομής δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στο comp τονίζοντας πως υπάρχει άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς όπως είπε χαρακτηριστικά , και καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Υπουργό για το ενδιαφέρον του.

Η δομή των Σερρών αποτελείται από 94 μονάδες διαμονής (προκάτ κατασκευασμένες οικίες με κλιματισμό, ηλιακό θερμοσίφωνα, νερό και ηλεκτρικό), με συνολική χωρητικότητα έως 650 άτομα.
Ήδη σε αυτή έχουν εγκατασταθεί 90 οικογένειες Γεζίντι στην καταγωγή. Το σύνολο των προσφύγων δε ξεπερνά τα 500 άτομα.

Παρόντες κατά τη διάρκεια περιήγησής του κ. Μουζάλα στη δομή φιλοξενίας ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντσούκας, ο Διοικητής της 10ης Ταξιαρχίας,συνταγματάρχης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Σερρών Γιώργος Παπαδόπουλος.