Γιατί να επιλέξετε αντλίες θερμότητας και θερμοπομπούς

Η κοινωνίας μας αλλάζει και μαζί με αυτή αλλάζουν και οι απαιτήσεις των κατοίκων της, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής η οποία είναι περισσότερο φιλική στο περιβάλλον και λιγότερο κοστοβόρα για τους ίδιους. Οι αντλίες θερμότητας, είτε αυτές είναι αέρος, είτε νερού, είτε γεωθερμικές αποτελούν  πλέον μια από τις πιο αποδοτικές επιλογές  στον τομέα της θέρμανσης και για αυτό επιλέγονται όλο και περισσότερο από τους καταναλωτές. Θα έχετε ακούσει ότι ο «μαύρος χρυσός», δηλαδή το πετρέλαιο είναι μια πηγή ενέργειας η οποία αρχίζει σταδιακά και εξαντλείται.

Η στροφή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και θερμότητας όπως οι αντλίες θερμότητας αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή καθώς η ενέργεια που αντλούν από το εσωτερικό της γης έχει το βασικό πλεονέκτημα ότι είναι ανεξάντλητη! Φυσικά και θα χρειαστεί να ξοδέψετε μερικά χρήματα παραπάνω για την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος θερμότητας, ωστόσο μελλοντικά όχι μόνο θα θερμαίνετε αποτελεσματικά το χώρο σας αλλά ταυτόχρονα θα εξοικονομείτε χρήματα και θα προστατεύετε το περιβάλλον. 

Επισημαίνεται ότι οι αντλίες θερμότητας μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε νέες, όσο και σε παλαιότερες οικοδομές. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αναλυτική μελέτη από την εταιρεία η οποία θα αναλάβει την εγκατάστασή μιας αντλίας θερμότητας, ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι εκείνη που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της οικίας σας.

Μια εξίσου συμφέρουσα επιλογή η οποία φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι οι θερμοπομποί.

Γίνεται λόγος για μια πηγή θερμότητας  η οποία λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι έχουν θερμοστάτη, διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία στον χώρο σας. Το βασικό είναι να γνωρίζετε τα τετραγωνικά που θέλετε να καλύψετε και να επιλέξετε ένα θερμοπομπό που είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία μπορείτε να ανάβετε τον θερμοπομπό σας τις νυκτερινές ώρες, αν έχετε νυκτερινό ρεύμα.

Ευχαριστούμε θερμά την Energy System για τις πολύτιμες πληροφορίες της.