Γιατί να επιλέξετε σχολή IB: Τα σημαντικότερα οφέλη

Μία σχολή IB (ή International Baccalaureate )είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για τα παιδιά σας, προκειμένου να τους εξασφαλίσετε ένα σίγουρο μέλλον για την καριέρα τους.

Στην Ελλάδα τα προγράμματα International Baccalaureate γίνονται σε συγκεκριμένες, εξειδικευμένα ιδιωτικά σχολεία που έχουν διασυνδέσεις με το εξωτερικό και διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και γνώση να καθοδηγήσουν τα παιδιά σας ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές και να πετύχουν.

Γιατί σας συμφέρει να επιλέξετε μία σχολή IB; Τα οφέλη είναι πολλά και στη συνέχεια θα δούμε τα σημαντικότερα που τις έχουν κάνει τόσο δημοφιλείς παγκοσμίως.

  • Διεθνής αποδοχή: Οι απόφοιτοι από σχολή IB έχουν υψηλότερα ποσοστά αποδοχής σε πανεπιστήμια και κολλέγια από άλλους αιτούντες.
  • Περισσότερες Ευκαιρίες: Οι απόφοιτοι IB έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να λάβουν υποτροφίες και ευκαιρίες επιχορήγησης.
  • Διαθεματική Διδασκαλία: Η συγκεκριμένη μέθοδος, βοηθάει τα παιδιά να αποκτούν κριτική σκέψη και πιο σφαιρική γνώση σε κάθε τομέα.
  • Εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί: Σε αντίθεση με άλλα σχολεία όπου η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ήταν πάντα ένα πρόβλημα, στα προγράμματα IB οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μπορούν να διδάξουν.
  • Αυτοπεποίθηση : Οι μαθητές σε σχολή IB εκπαιδεύονται να μην φοβούνται να προσεγγίσουν άγνωστες καταστάσεις και αβεβαιότητες. Διδάσκονται να έχουν ανεξάρτητο πνεύμα, να είναι σε θέση να διερευνήσουν νέες στρατηγικές, ιδέες και ρόλους, να είναι εκφραστικοί και ικανοί να υπερασπιστούν τις πεποιθήσεις τους.
  • Αρχές και Πειθαρχία: Οι απόφοιτοι προγραμμάτων IB διδάσκονται να ενεργούν με ακεραιότητα και ειλικρίνεια, σε συνδυασμό με μια εκπληκτική αίσθηση της δικαιοσύνης και του σεβασμού των άλλων προσώπων, ομάδων και κοινοτήτων.

Αυτά είναι μόλις μερικά από τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι μαθητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σε μία εξειδικευμένη σχολή IB. Επιλέξτε σήμερα το καλύτερο για το παιδί σας και δώστε του την ευκαιρία να πετύχει ουσιαστικά στη ζωή του και να εξελιχθεί σε διεθνές επίπεδο.

Στα ιδιωτικά σχολεία Campion στην Αθήνα μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα IB και τις δυνατότητες που παρέχουν.