Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ν.Σερρών εκδήλωσε την «Έκφραση στήριξης στην “διάβαση πεζών”»;

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ν.Σερρών εκδήλωσε την «Έκφραση στήριξης στην “διάβαση πεζών”»;

ΣΥΡΙΖΑ-διαβαση-πεζώνΜε μια «περίεργη» ανακοίνωση τόσο χρονικά όσο και ως προς το περιεχόμενό της, ο ΣΥΡΙΖΑ ν.Σερρών, με δελτίο τύπου που επιγράφεται «έκφραση στήριξης στην «διάβαση πεζών»»  όπως λένε οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους «Κρίνουμε σημαντικό να εκφράσουμε δημόσια την ήδη εκφρασμένη στήριξη του κόμματός μας στην “διάβαση πεζών”».

Τώρα για πιο λόγο βγήκε η ανακοίνωση μόνο οι του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να δώσουν την απάντηση (σ.σ. πάντως πολλά τοπικα ΜΜΕ μιλούν για άσκηση “κηδεμονίας” της κίνησης – πράγμα που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε).

Από την μια η παραίτηση του επικεφαλής της κίνησης (και υποψήφιου Δημάρχου Σερρών) Παναγιώτη Κοτρώνη, (που ήταν αδιαφιλονίκητα η «ατμομηχανή» της κίνησης, τόσο με τον λόγο του όσο και με τις θέσεις του).

Από την άλλη η «εσωτερική» διαμάχη προεκλογικά για το αν η δημοτική κίνηση θα είναι «έξω από κόμματα» ή αν θα δηλώσει ανοιχτά ότι είναι δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ (άποψη που πρέσβευε ο κ.Αθανάσιος Μπόϊκος και ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου επειδή δεν επικράτησε η άποψή του).

Στις εκλογές «ο πήχης» από τον επικεφαλής Π.Κοτρώνη μπήκε ψηλά, αφού στους λόγους που εκφωνούσε έκανε λόγο για διεκδίκηση της δημαρχίας. Το εκλογικό σώμα, μπορεί να μην του έδωσε τον δημαρχιακό θώκο, διπλασίασε όμως τις έδρες εκπροσώπησης της «διάβασης πεζών» (από μια σε δύο).

Η ορκωμοσία των νέων συμβούλων έγινε κανονικά στις 29/8 με τον Π.Κοτρώνη να ορκίζεται δημοτικός Σύμβουλος και μια εβδομάδα αργότερα να δηλώνει την παραίτησή του, αφού προηγήθηκε συνέλευση της κίνησης, επικαλούμενος λόγους διαφωνίας αρχών με την πλειοψηφία της συνέλευσης. Η «διάβαση πεζών» σε ανακοίνωσή-απάντηση της κάλεσε τον Π.Κοτρώνη να κρατήσει την θέση στο δημοτικό συμβούλιο, όμως ο Π.Κοτρώνης τελικά (στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο) παραιτήθηκε. Για να έρθει λίγες μέρες αργότερα η παρακάτω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ν.Σερρών

ΣΥΡΙΖΑ ν.Σερρών: Έκφραση στήριξης στην “διάβαση πεζών”

Η δημοτική κίνηση “διάβαση πεζών”, μέσα από την οκταετή πορεία σοβαρής και συνεπούς παρέμβασής της στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι του Δήμου Σερρών και με την παράδοση δημοκρατίας και πολυφωνίας που καθιέρωσε και διαφύλαξε όλα αυτά τα χρόνια, έχει καταφέρει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη των Σερρών. Αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάδειξης ζητημάτων, πυρήνα αντίστασης και διεκδίκησης μιας άλλης τοπικής αυτοδιοίκησης και μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες, αλλά και μοναδικό εκφραστή και σύμμαχο εναλλακτικών απόψεων και κοινωνικών προβληματισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών, διατηρώντας τον σεβασμό στην αυτονομία της “διαβαση πεζών” και τον οποίο αποδεικνύουν καθημερινά τα μέλη μας τα οποία συμμετέχουν στην κίνηση με πλήρη σεβασμό στις αμεσοδημοκρατικές της διαδικασίες, χαιρετίζει την συνέχιση των δραστηριοτήτων και παρεμβάσεών της. Κρίνουμε σημαντικό να εκφράσουμε δημόσια την ήδη εκφρασμένη στήριξη του κόμματός μας στην “διάβαση πεζών”, φυσικά με την μορφή τη ζωντανής και ισότιμης συμμετοχής των μελών μας σε αυτή, χωρίς καμία πρόθεση κομματικής καθοδήγησης ή καπελώματος, με την υποστήριξη και προώθηση των θέσεων και προτάσεών της για το Δήμο Σερρών και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, όπως αυτές διαμορφώνονται μεσα από τις συνελεύσεις της.

anexartitos.gr