Γιώργος Παπανδρέου από τη Νέα Ζίχνη: Χρειάζονται τομές: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου βρέθηκε την Πέμπτη 15/12 στη Νέα Ζίχνη και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημότες της γύρω περιοχής αλλά και το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Δαϊρετζή, ο οποίος του ανέλυσε τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού δήμου, με αρκετές αιχμηρές αναφορές σε ζητήματα γραφειοκρατίας, διοίκησης και διαχείρισης των οικονομικών πόρων στους Δήμους.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου στη συνέχεια προέβη σε δηλώσεις στα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Προχειρότητα στα μέτρα»

“Εφ’ όσων έχουν υπογράψει τα μέτρα, δεν μπορεί να εξαγγείλουν για ψηφοθηρικούς λόγους μέτρα μεμονωμένες προτάσεις και χωρίς σχέδιο, αφήνοντας μάλιστα έξω τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την αγροτιά, ενώ θα έπρεπε να δώσουν πραγματικές λύσεις και όχι ασπιρίνες. Οι χειρισμοί τους είναι πρόχειροι και αφήνουν έξω τους άλλους άπορους”είπε .

Για εκλογές

Απαντώντας σε επίμονα ερωτήματα δημοσιογράφων, είπε ότι το ζήτημα δεν είναι εάν θα προσφύγουμε στις κάλπες. “Οι εκλογές δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι να δημιουργηθεί εκείνη η δημοκρατική μαγιά η οποία θα εργαστεί με πίστη για τη δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου δράσης για έξοδο από την κρίση. Η παρουσία σήμερα ανθρώπων που αγωνιούν και μοχθούν για μία διαφορετική κατεύθυνση στη χώρα μας, είναι ουσιαστική ενθάρρυνση” τόνισε με έμφαση ο πρώην πρωθυπουργός.

“Προσωπική Δικαίωση”

Ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, “εάν αισθάνεται δικαιωμένος”, μετά τις εξελίξεις και την αποτυχία όλων των άλλων σχεδίων (Ζαππειο 1-2, και τις ανεδαφικές ρητορείες για “κάψιμο μνημονίων”) υπογράμμισε χαρακτηριστικά: Νιώθω πικραμένος με ιδιαίτερη αγωνία για την εξέλιξη στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η χώρα. είπε χαρακτηριστικά ο π.πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Αν η αντιπολίτευση στήριζε τότε την κυβέρνηση στην κρίσιμη τότε στιγμή, και δεν καραδοκούσε μόνο,με λαϊκισμό για την κατάληψη της εξουσίας, ήδη θα είχαμε βγεί πλέον σε αναπτυξιακή τροχιά,όπως έγιναν σε άλλες χώρες όπου δεν επικράτησε ο λαϊκισμός»