ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ στο ΓΑΖΩΡΟ: Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες

ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ στο ΓΑΖΩΡΟ: Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες

Γιορτη Κερασιου-Γάζωρο_0974Με μεγάλη επιτυχία, και παρόλο τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου, η Γιορτή Κερασιού στο Γάζωρο Νέας Ζίχνης, που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ζίχνης, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και τουρισμού στη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας (LOFT).

Πλήθος επισκεπτών συγκεντρώθηκε από νωρίς το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Γάζωρου, όπου παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλη την τοπική παραγωγή.

Γιορτη Κερασιου-Γάζωρο_1135Πολιτιστικοί Σύλλογοι και συγκροτήματα έδωσαν ρυθμό στη γιορτή με διάφορα  μουσικοχορευτικά σχήματα που ξεσήκωσαν το κοινό, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  η Τελετή Απονομής του Διαγωνισμού Καλύτερου Διοργανωτή Τοπικής Γιορτής. Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου για τη διοργάνωση της Γιορτής Τσίπουρου, ενώ το δεύτερο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» για τη Γιορτή Κερασιού.

Μετά τη βράβευση ακολούθησε Λαϊκή Βραδιά με συμμετέχοντες και επισκέπτες να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με συνοδεία ζωντανής μουσικής και φαγητού!

Γιαρή Κερασιου-Γαζωρο_1050Στην Γιορτή Κερασιού παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι και παραγωγοί από τη Βουλγαρία που μετέχουν στο πρόγραμμα LOFT.