«Γνωριμία» με το Beaujolais 2014, χάρη στον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Serres-Fosses

«Γνωριμία» με το Beaujolais 2014, χάρη στον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Serres-Fosses

Beaujolais 2014- Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Serres-Fosses-02Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Serres-Fosses, με αφορμή την νέα σοδειά  του γαλλικού κρασιού Beaujolais 2014. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Ναϊάς στην πόλη των Σερρών στις 22-11-2014.

Στην εκδήλωση  δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να δοκιμάσουν το γαλλικό κρασί Beaujolais και να πορευτούν στα μονοπάτια της γευσιγνωσίας κρασιού με την Μαρία Λευκίδου Καρούτη, τεχνολόγο τροφίμων και χημικό του Γενικού Χημείου του κράτους,γευσιγνώστρια με μετεκπαίδευση σε τρόφιμα και φυσικά στα κρασιά στην πόλη Bordeaux της Γαλλίας ,παγκόσμια μητέρα του κλασσικού γαλλικού κρασιού.

Beaujolais 2014- Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Serres-Fosses-01Το κρασί συνόδευε εκλεκτό πιάτο καθώς και γευστικό επιδόρπιο που ετοίμασαν για τους καλεσμένους του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας οι chefs του τμήματος μαγείρων του Ι.Ε.Κ. Σερρών με τους 40 σπουδαστές τους οι οποίοι και σέρβιραν τους καλεσμένους με τις στολές τους μέσα σε ένα περιβάλλον με άφθονο χρώμα Γαλλίας.

Στο σύμπαν του κρασιού ταξιδέψαμε με όχημα το κλασσικό γαλλικό τραγούδι και όχι μόνο, με οδηγό μας το γαλλόφωνο καλλιτέχνη – τραγουδιστή, Γιώργο Κοντομίχαλο.

Για ακόμη μία φόρα εκατοντάδες Σερραίοι έδωσαν το παρών και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την όλη διοργάνωση.

Beaujolais 2014- Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Serres-Fosses-03Και ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Serres-Fosses καταλήγει στην ανακοίνωσή του με την ευχή:  «και του χρόνου παιδιά», «Rendez – vous l’année prochaine».