Το γραφείο εξυπηρέτησης φορολογούμενου (ΓΕΦ) αντικαθιστά τη Δ.Ο.Υ. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Αγγελέρης-Πετρίδης-Δομουχτσίδης-ΓΕΦ-ΣιδηρόκαστροΣε κλίμα άριστης συνεννόησης, όπως αναφέρεται στο δελτίο ενημέρωσης του Δήμου Σιντικής, έγινε σήμερα η συνάντηση του νεοεκλεγέντος δήμαρχου Σιντικής κ. Φώτη Δομουχτσίδη με τον διευθυντή κ. Αγγελέρη και τον υποδιευθυντή κ.Πετρίδη της Α’ Δ.Ο.Υ. Σερρών, με αφορμή την επίσκεψη των τελευταίων στο κατάστημα της Δ.Ο.Υ. Σιδηροκάστρου, η οποία στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο.

Σκοπός της συγκεκριμένης επίσκεψης ήταν η διευθέτηση της ομαλής μετάβασης της λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενου (ΓΕΦ), μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Με πιέσεις του, ο δήμαρχος Σιντικής κατάφερε να εξασφαλίσει όλα τα απαιτούμενα της υπηρεσίας επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Δ.Ο.Υ. Σερρών, φάνηκαν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν μέρος του  πάγιου εξοπλισμού, ενώ στο χώρο αυτό θα μεταφερθεί άμεσα και η οικονομική υπηρεσία του δήμου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε κανάλι τοπικής εμβέλειας ο δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, η ίδρυση του ΓΕΦ έχει πρωταρχικό σκοπό την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων που θα επιφέρει το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. στους πολίτες του δήμου και την εξασφάλιση της πλήρους εξυπηρέτησής τους σε φορολογικά θέματα. Αισιόδοξος ότι στο μέλλον θα επαναλειτουργήσει η υπηρεσία έχοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της λειτουργίας του τελωνείου στο διευρυμένο πλέον δήμο Σιντικής και μέσω των συνεχόμενων προσπαθειών του, φέρεται κατά όσων συμφώνησαν στο κλείσιμο της το Νοέμβριο του 2012 καθώς δεν ακολουθήθηκε η κατάλληλη πολιτική.

Τέλος, σε δήλωση του ο υποδιευθυντής της Α’ Δ.Ο.Υ. Σερρών επιβεβαίωσε ότι όλες οι υπηρεσίες που προβλέπονται για τα ΓΕΦ θα παρέχονται και στο ΓΕΦ Σιδηροκάστρου καθώς το ζήτημα είναι να μειωθεί η προσέλευση των πολιτών του δήμου Σιντικής στην οικονομική υπηρεσία των Σερρών.