Η γραφειοκρατία στέλνει στις…. καλένδες τις παιδικές χαρές του Δήμου Σερρών!

Η γραφειοκρατία στέλνει στις…. καλένδες τις παιδικές χαρές του Δήμου Σερρών!

Στις… καλένδες η αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Σερρών, λόγω των αλλαγών που επέφερε ο νέος νόμος περί δημοσίων συμβάσεων (Ν.4412/16).

Αυτό ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη (13/9),  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ηλίας Γκότσης με αφορμή την αναβολή (γι’αυτό το λόγο) της δημοπράτησης του έργου για τη δημιουργία τεσσάρων νέων παιδικών χαρών, στο Δήμο Σερρών, με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ.

Ο κ.Γκότσης επισήμανε πως  μέχρι την παροχή διευκρινήσεων του νόμου και την έκδοση σχετικής εγκυκλίου, αναβάλλονται ορισμένες δημοπρασίες του Δήμου Σερρών, μεταξύ αυτών, και η δημοπράτηση των παιδικών χαρών που ήταν προγραμματισμένη για τις 14/9.

Ο Εισαγγελέας

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων γνωστοποίησε επίσης πως πριν από περίπου 20 ημέρες ο εισαγγελέας Σερρών  ζήτησε από το Δήμο το πιστοποιητικό καταλληλότητας των παιδικών χαρών.

Η απάντηση του δήμου Σερρών ήταν, με βάση τη γνωμάτευση της ιδιωτικής εταιρίας που ανέλαβε την πιστοποίηση, πως κρίθηκαν και οι 120 παιδικές χαρές που είναι καταγεγραμμένες στο Δήμο Σερρών και στα Δημοτικά διαμερίσματα…  ακατάλληλες!!!

Ο κ. Γκότσης ανέφερε ότι: είναι προτιμότερο να παραμείνει η πόλη ένα χρόνο χωρίς παιδικές χαρές, παρά να συμβεί κάτι κακό που επισύρει και σοβαρές ποινικές ευθύνες για το Δήμο Σερρών.

https://youtu.be/e3t_W7yyOhc