Η αντιπολίτευση, οι πενταροδεκάρες και οσονούπω «θεσμοί» εναντίον τελευταίας… κατοικίας

Η αντιπολίτευση, οι πενταροδεκάρες και οσονούπω «θεσμοί» εναντίον τελευταίας… κατοικίας

Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλημέρα, φίλες και φίλοι, και καλό Σαββατούριακο.

Μην ταράζεστε με τα τελευταία καμώματα του Οκτώβρη. Είναι όντως τα τελευταία, αφού σε λίγες μέρες παραδίδει τη σκυτάλη στον διάδοχό του τον Νοέμβρη, που Κύριος οίδε τι μας επιφυλάσσει, εκτός βέβαια από τον νέο και πολλά υποσχόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Αλήθεια, δεν πλήττουν αποδυόμενοι σε έναν τόσο μακρύ και άχαρο προεκλογικό αγώνα; Την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση την κρατάνε για μετά. Προς το παρόν τους καλύπτει η -καίτοι μη κοινοβουλευτικώς εκπροσωπουμένη- ΛΑΕ. Άλλωστε κάτι τέτοιο εννοούσε όταν μιλούσε για αντεπίθεση. Εκτός κι αν η Νέα Δημοκρατία θεωρεί σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση την έκδοση ανακοινώσεων του τύπου: “Οι καταστροφές από την κακοκαιρία απέδειξαν την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Πώς το είπε ο κ. Φίλης; “Σχήμα λόγου όσα είπα για πενταροδεκάρες στην Παιδεία”. Θα συνιστούσα, παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι των Μπουρμπούλη-Κουγιουμτζή, λιγότερα σχήματα λόγου και πιο πολλή δουλειά, αλλά ποιος τάχα θα μ’ άκουγε; Εδώ αγνοούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τι διάβολο έχουν πάθει αυτοί οι “θεσμοί” και τα ‘βαλαν με την πρώτη κατοικία; Σε λίγο τους βλέπω να επιτίθενται και κατά… της τελευταίας (κατοικίας). Αυτό πάλι εσείς πώς το αξιολογείτε;

Με ευχαριστήρια επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης θέλησε να εκφράσει την ικανοποίησή του επειδή δέχθηκε να «μετακομίσει» σε μικρότερη γραφείο στη Βουλή. Προσωπικά το βρίσκω -επιεικώς- φαιδρό.

Γιατί χαίρονται και χαμογελούν κάποιοι επειδή η Επιτροπή Πόθεν Εσχες αποφάσισε περαιτέρω έλεγχο -τι πιο φυσικό;- για Φλαμπουράρη και Σταθάκη; Γιατί δεν κρατούν πισινή μήπως αποδειχθεί άνθρακας ο θησαυρός;