Η Αντωνία Θεοχαρίδου βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο στον 32ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Αθηνών

Αντωνία ΘεοχαρίδουΤο θεατρικό κείμενο της Αντωνίας Θεοχαρίδου με τίτλο « ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΤΗ» βραβεύτηκε στον 32ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Αθηνών, με το Α Βραβείο στην κατηγορία Θεατρικό Κείμενο. Η εκδήλωση απονομής των βραβείων που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών έγινε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Το θεατρικό κείμενο « ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΤΗ»  βασίζεται στην πολύ πρωτότυπη ιδέα της μεταπρατικότητας των ανθρώπινων όντων και της  διαχείρισής τους σαν πράγματα για πέταμα ή ανταλλαγή. Η συγγραφέας προβάλλει με έξυπνο τρόπο  τα πολλαπλά προβλήματα σχέσεων στην εποχή μας όπου οι άνθρωποι θεωρούνται αντικείμενα, οι σχέσεις είναι συνήθως απρόσωπες και η αντικατάσταση του Άλλου γίνεται με πολύ μεγάλη ευκολία. Προβάλλεται, επίσης, η αισιόδοξη άποψη ότι αυτός που θεωρείται άχρηστος για κάποιον, μπορεί να είναι πολύτιμος για κάποιον άλλο. Το κείμενο έχει σαν πηγή έμπνευσης τη συνήθεια που έχουν οι Παριζιάνοι να βγάζουν στο πεζοδρόμιο κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα τα αντικείμενα που δεν τους είναι πλέον χρήσιμα.

antonia-theoharidou-eutuhos-pou-de-me-skotosesΗ Αντωνία Θεοχαρίδου έχει δώσει και άλλα δείγματα γραφής, όπως το μυθιστόρημα «Ευτυχώς που …δε με σκότωσες» που κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ. Στις επόμενες μέρες, πρόκειται να κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ δυο θεατρικά κείμενά της, το « ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ», ειδικά γραμμένο για το Θέατρο Σκιών του Καραγκιόζη, και το «ΕΣΚΑΠΑΖ, το δώρο των Θεών», ένα θεατρικό κείμενο για παιδιά με οικολογικό περιεχόμενο.

Η Θεοχαρίδου Αντωνία γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Εργάζεται ως καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας στη Δημόσια εκπαίδευση.