Η «Αυγή» επιχειρεί απαξίωση του τάφου της Αμφίπολης για πολιτική εκμετάλλευση!!!

Η «Αυγή» επιχειρεί απαξίωση του τάφου της Αμφίπολης για πολιτική εκμετάλλευση!!!

Με ένα πρωτοσέλιδο κυρίως άρθρο η εφημερίδα «Αυγή» ένα χρόνο μετά την ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης επιχειρεί την απαξίωση της ανακάλυψης με «στοιχεία» αοριστίες και «πηγές» που «δείχνουν» καθαρά προβοκατόρικη αντίληψη, για να πλήξει ένα πολιτικό «πτώμα» αυτό του τέως Πρωθυπουργου και τέως Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (ή μήπως όχι;;;)
Γράφει λοιπόν η συντάκτρια της εφημερίδα που θέλει να εκφράζει την επίσημη κυβερνητική άποψη:

Προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανακοίνωση των σπουδαίων ευρημάτων στην Αμφίπολη και του αρχαιολογικού πυροτεχνήματος που επί μήνες παρακολουθούσε η ελληνική κοινή γνώμη από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από την ανασκαφική έρευνα έρχονται να ανατρέψουν τη χρονολόγηση του μνημείου, η οποία διολισθαίνει από τον 4ο αι. π.Χ. στους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους (δεύτερο μισό 2ου αι. π.Χ. – 1ος αι. π.Χ.). Αυτό δείχνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Αυγής”, η έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού αποτελούμενο από έγκριτους αρχαιολόγους, με πολυετή ανασκαφική εμπειρία στη Μακεδονία, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αμφίπολης όπου φυλάσσονται η κεραμική και άλλα κινητά ευρήματα της ανασκαφής, στις 30 Μαΐου
Μαζί με τη διολίσθηση της χρονολόγησης του σπουδαίου μνημείου ενταφιάζονται οι πολιτικές και επικοινωνιακές μέθοδοι χειραγώγησης και παραπλάνησης των πολιτών που επιστράτευσε η κυβέρνηση Σαμαρά για μικροπολιτικά οφέλη.

Από την ανάγνωση του ατεκμηρίωτου κατά τ’άλλα άρθρου (αφου το μονο στοιχείο είναι οι «ασφαλείς πληροφοριες») προκύπτουν ερωτηματικά αφου τα όποια «συμπεράσματα» βασίζονται σύμφωνα με το άρθρο στη χρονολόγηση των «κινητών ευρημάτων» και όχι στη χρονολόγηση αυτού καθ’ευατού του μνημείου.

Αμεση ήταν η αντίδραση της υπεύθυνης της ανασκαφής κυρίας Κατερίνας Περιστέρη, που την ίδια μερα με τη δημοσίευση έστειλε στην εφημερίδα επιστολή, όπου με οργισμένο υφος, κατατροπώνει τα όποια «επιχειρήματα» προβάλλει η συντάκτρια του «άρθρου». Ενώ προαναγγέλλει και την επίσημη παρουσίαση των στοιχείων το προσεχές φθινόπωρο.
Το μονο που μένει είναι γιατί γράφτηκε αυτό το άρθρο και γιατί προβλήθηκε πρωτοσέλιδα ακριβώς πριν την υπογραφή των νέων προαπαιτούμενων της συμφωνίας με τους δανειστές