«Η ΧΩΡΑ της ΑΓΓΙΣΤΑΣ» και η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

«Η ΧΩΡΑ της ΑΓΓΙΣΤΑΣ» και η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Το Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018, στις 20.30, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγγίστας του Δ. Αμφίπολης, στο πλαίσιο του εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων &Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και για φέτος μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταθμού Αγγίστας και τον μουσικοδραματικό Σύλλογο «Απόλλων» Ροδολίβους, πραγματοποιήθηκε σεμιναριακή και μουσική εκδήλωση με τίτλο «ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΙΣΤΑ».

Δεκάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας

Δεκάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας από διάφορα σημεία της περιοχής και όχι μόνο πλημμύρισαν το ατμοσφαιρικό πλάτωμα στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αγγίστας για να παρακολουθήσουν επιστημονικές διαλέξεις, προβολή ταινίας μικρού μήκους, να επισκεφθούν έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής, αλλά και ν’ απολαύσουν μερικές από τις πιο εμβληματικές μουσικές συνθέσεις, προερχόμενες από βραβευμένα κινηματογραφικά φιλμ και παραστάσεις μιούζικαλ, που εκτελέστηκαν αριστουργηματικά από τη φιλαρμονική ορχήστρα του μουσικοδραματικού Συλλόγου «Απόλλων» Ροδολίβους.

Των βραδινών εκδηλώσεων είχαν προηγηθεί προαιρετικές επισκέψεις και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Villa Rustica Αγγίστας και του Μακεδονικού Τάφου Α΄ Σταθμού Αγγίστας.

Με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, η Αστική -μη κερδοσκοπική- Εταιρία «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ» συνεπέστατη στο καλοκαιρινό ραντεβού της, προσέφερε και φέτος στους παρευρισκόμενους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής μια μαγευτική βραδιά.

Η προσέλευση δεν είχε προηγούμενο, με οδηγό τη δίψα του κοινού για επιστημονική ενημέρωση και καλή ποιοτική μουσική, σε ένα αναβαθμισμένο πολιτιστικό περιβάλλον.

Σημειώνουμε ότι συνολικά για τη φετινή χρονιά οι εκδηλώσεις διήρκεσαν τρεις ημέρες και πλαισιώθηκαν επίσης από τη θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» της ομάδας θεάτρου του Δ. Νέας Ζίχνης σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου που παρουσιάστηκε στις 23 Αυγούστου, καθώς και από τα πολιτιστικά δρώμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταθμού Αγγίστας στις 24 Αυγούστου, στον χώρο του παλαιού Γυμνασίου Σταθμού Αγγίστας, με υψηλή επιτυχία.

Ευχαριστίες σε όλους όσοι στηρίζουν τις δράσεις της Αστικής -μη κερδοσκοπικής- Εταιρίας «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ», στους διαχειριστές και τα μέλη της για το άψογο αποτέλεσμα και την υποδειγματική συνεργασία.