Η χρήση «πλαστικού χρήματος» και η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών για ακατάσχετο λογαριασμό συζητήθηκε στην ΕΣΕΕ

Η χρήση «πλαστικού χρήματος» και η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών για ακατάσχετο λογαριασμό συζητήθηκε στην ΕΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη σύσκεψη της ΟΕΠΕΚΑΜΘ με τους 42 εκλεγμένους αντιπροσώπους στην ΕΣΕΕ.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Σερρών συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπαλίτης, η Γ. Γραμματέας κυρία Κυριακή Μηλίγκα και το μέλος του ΔΣ κυρία ΜαρίναΛουτράδη. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το θέμα: Τράπεζες – πλαστικό χρήμα όπου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών εισηγήθηκε προς την Ομοσπονδία όπου στη συνέχεια μέσω της ΟΕΠΕΚΑΜΘ θα συμπεριληφθεί ως θέμα σε τακτικό ΔΣ της ΕΣΕΕ στην Αθήνα για τους τρόπους αντιμετώπισης της υποχρεωτικότητας της κάρτας στα καταστήματά.

Επίσης συζητήθηκε μετά από πρόταση των αντιπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών για το ακατάσχετο έως το ποσό των 1500 € στον επιχειρηματικό λογαριασμό που θα καταλήγουν όλες οι πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες, μέτρο που πρότεινε η Κυβέρνηση και σκέφτεται να υλοποιήσει.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: “Πιστεύουμε η διαμαρτυρία μας μέσω του 2βαθμιου οργάνου μας, που είναι η ΟΕΠΕΚΑΜΘ και του 3βάθμιου οργάνου μας που είναι η ΕΣΕΕ θα εισακουστεί  στην  κυβέρνηση γιατί σε κανένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στην χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για αγορές άνω των 50 €.

 Ούτε στα καταστήματα ούτε στους πολίτες, που είναι και το πιο βασικό, αλλά παραμένει η χρήση αυτών των καρτών προαιρετική. Αυτός ο τρόπος συναλλαγής λειτουργεί στα καταστήματα μας προαιρετικά εδώ και 30 χρόνια”.