«Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. σχεδιάζει για τις επόμενες γενιές η αντιπολίτευση κάνει πολιτική για τις ερχόμενες εκλογές»

Αραμπατζής ΘεόδωροςΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρος Αραμπατζής απαντά στις κατηγορίες που εξαπέλυσαν τις προηγούμενες ημέρες, οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης και Θεόδωρος Μηλίδης, για την Τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η ΔΕΥΑΣ σε καιρό μνημονίου, ενώ πρότειναν και μειώσεις τιμολογίων με συγκεκριμένο τρόπο (κατάργηση του τέλους 80%). Στην απάντησή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ αναφέρει:

Είναι γνωστό, ότι στη χώρα μας η επόμενη προεκλογική περίοδος ξεκινά πριν ακόμη τελειώσει η προηγούμενη!
Πιστή στην παράδοση η αντιπολίτευση στο δήμο Σερρών επιτίθεται λυσσαλέα κατά της δημοτικής αρχής, από την αρχή της θητείας της.
Στην προσπάθεια της να χτίσει φιλολαϊκό προφίλ, στην πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουμε όλοι, επέλεξε το χώρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Καθόλου τυχαία. Είναι η μοναδική δημοτική επιχείρηση, όπου οι δημότες μας «πάνε ταμείο» κάθε δύο μήνες!(και επιπλέον καρποφορεί!)
Έτσι η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. έγινε «ανάλγητη», «απάνθρωπη», «σπάταλη», «αμαρτωλή», που «χαρατσώνει», «η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα…». Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναζητούν αγωνιωδώς «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που θα προκαλέσουν το λαϊκό αίσθημα και θα στρέψουν τους συμπολίτες μας κατά της επιχείρησης και της Δημοτικής αρχής.
 «Δώστα όλα»
Από την άλλη, ως γνήσιοι συνεχιστές του λαϊκισμού που κατέστρεψε τη χώρα,  τα δίνουν όλα: Μείωση 30% στα τιμολόγια του νερού , κατάργηση του τέλους 80%, του πάγιου τέλους, του τέλους επανασύνδεσης, της εγγύησης παροχής υδρομέτρου, ζητούν να αποδοθεί στους δημότες η μείωση του μισθολογικού κόστους με μείωση τιμολογίων! Τίποτε περισσότερο!
Συγχρόνως, έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι «η έννοια της χρηστής διοίκησης είναι άγνωστη στη ΔΕΥΑΣ», να την κατηγορούν για «έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής αντίληψης και πρακτικής», αυτοί, η μείζων και η ελάσσων αντιπολίτευση, οι οποίοι λαϊκίζουν χωρίς συστολή, πλειοδοτούν χωρίς φραγμούς, συκοφαντούν, παραποιούν την αλήθεια με στόχο να ανεβάσουν τις μετοχές τους, να κερδίσουν την προτίμηση του εκλογικού σώματος στην κάλπη.
Καταγγέλλουν ψευδώς τη ΔΕΥΑΣ ότι «περιφρονεί τους νόμους σε βάρος δημοτών» όταν αυτοί οι ίδιοι στις αναφορές τους για την επιχείρηση αγνοούν επιδεικτικά τη Διοίκηση και το Διοικητικό της Συμβούλιο -τους θεσμούς- για να συγκεντρώσουν τα πυρά τους στο πρόσωπο του Δημάρχου!
Δεν θέλουμε να κουράσουμε τους δημότες μας αναλύοντας για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες τα ίδια θέματα και την τιμολογιακή πολιτική της Επιχείρησης. Αυτή είναι η στρατηγική της αντιπολίτευσης με σκοπό να αποπροσανατολίσει και να εξαγριώσει τους δημότες.
Δεν θα δώσουμε συνέχεια σ’ αυτό το κακόγουστο «σήριαλ των οχτώ» (ώρα δελτίου εισήσεων). Θέλουμε όμως να τονίσουμε το εξής πολύ σημαντικό, κλειδί για την κατανόηση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ.
Ενώ η αντιπολίτευση κάνει πολιτική για τις επόμενες εκλογές, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ σχεδιάζει για τις επόμενες γενιές, στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει χαράξει και υλοποιεί απαρέγκλιτα η Δημοτική Αρχή για την ανάπτυξη του τόπου. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εγγράφεται και η ανακαίνιση του παλαιού Ορφανοτροφείου θηλέων από τη ΔΕΥΑΣ, το οποίο είναι και θα παραμείνει κτήμα των Σερραίων δημοτών.
 Ό,τι άλλο λέγεται και γράφεται είναι εκ του πονηρού και ανυπόστατο για να θολώσει τα νερά.
Ακόμη, μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν καταγγέλλει ποτέ «σκανδαλώδεις προμήθειες χωρίς μειοδοτικούς διαγωνισμούς» με βάση, όπως ισχυρίζεται, «πληροφορίες». Οφείλει να ελέγχει και να τεκμηριώνει τις καταγγελίες της. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΥΑΣ τα στοιχεία είναι στη διάθεσή της.
Κοινωνική Πολιτική
Εντέχνως, η αντιπολίτευση προσπαθεί να απαξιώσει και να αποκρύψει την Κοινωνική Πολιτική της ΔΕΥΑ Σερρών. Τη μείωση του 10% στο τιμολόγιο του νερού και το Κοινωνικό Τιμολόγιο από το οποίο επωφελούνται τα χαμηλά εισοδήματα, πάνω από 5000 οικονομικά αδύναμοι συνδημότες μας. Και δεν θα μείνουμε εδώ.
Επεξεργαζόμαστε συνεχώς τα οικονομικά δεδομένα με σκοπό τόσο την περαιτέρω μείωση της τιμής του νερού όσο και τη διεύρυνση του Κοινωνικού Τιμολογίου.
Θα ήταν εύκολο για τη διοίκηση να προτείνει στους δημότες μείωση και πέραν του 30%. Δεν το έκανε για να μην διαταράξει, μέσα σε αυτό το ρευστό οικονομικό περιβάλλον, την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, το έργο που αυτή προγραμμάτισε και υλοποιεί στη νέα Καλλικρατική οντότητα που λέγεται νέος διευρυμένος Δήμος Σερρών.
Το άρτιο δίκτυο, το καθαρό και άφθονο νερό και η προστασία του περιβάλλοντος είναι γι’ αυτήν αδιαπραγμάτευτα, καθώς «είναι αυτό που έχουν ανάγκη οι δημότες, είναι η απαίτηση της κοινωνίας».
Δεν είναι τυχαίο που η ΔΕΥΑ Σερρών είναι μέσα στις πρώτες Πανελλαδικά, παράδειγμα προς μίμηση! Πανθομολογουμένως!
 Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών
Αραμπατζής Θεόδωρος