Η ΔΕΥΑΣ διοργανώνει την «ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΡΟΥ» στον Αγιο Ιωάννη

Η πρώτη γιορτή νερού ξεκινάει στον Άγιο Ιωάννη Σερρών την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.

Η ΔΕΥΑΣ διοργανώνει την «ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΡΟΥ» στον Αγιο Ιωάννη

Η ΔΕΥΑ του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις  με στόχο  την ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου και τη φυσική ομορφιά του τόπου.

Τις εκδηλώσεις, παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 25-5-2016 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ,ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη Βασίλης Κάπης.

Ο κ. Αγγελίδης, τόνισε ότι η «πρώτη γιορτή νερού προέκυψε μετά από πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου του Αγίου Ιωάννη» προς τον ίδιο, ο οποίος την υιοθέτησε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ με χαρά την κάνει πράξη.

25-5-16 giorti nerou«Είναι η πρώτη γιορτή νερού», είπε ο κ. Αγγελίδης « και στοχεύει στην κατανόηση της σημασίας του νερού στη ζωή μας καθώς και στην ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου και της φυσικής ομορφιάς του Αγίου Ιωάννη, του πιο γνωστού αξιοθέατου πανελληνίως του Δήμου Σερρών».

«Με τη γιορτή αυτή», συνέχισε ο Δήμαρχος, «δίνεται η δυνατότητα κυρίως στους μαθητές του δημοτικού να κατανοήσουν τη χρησιμότητα του νερού, ως πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου. Μέσα από τις δράσεις  που θα αναπτύξουν οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό τοπίο του Αγίου Ιωάννη, θα παίξουν με το νερό, θα κάνουν παιχνίδια και πειράματα με τις μορφές του νερού, θα κατανοήσουν την αξία του» διευκρίνισε ο Π. Αγγελίδης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης δήλωσε ότι αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση για τη συνδιοργάνωση της γιορτής με τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Ιωάννη και τόνισε ότι «η προστασία και η ορθολογική διαχείριση του νερού είναι στον πυρήνα της λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ. Μέσα από τις εκδηλώσεις και δράσεις της γιορτής νερού», συνέχισε ο κ. Χασαπίδης «θα έχουμε την δυνατότητα να μεταφέρουμε  σε μικρούς και μεγάλους το μήνυμα της συμμετοχής των δημοτών στην προστασία των επιφανειακών υδάτων, του υδροφόρου ορίζοντα και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού».

Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Βασίλης Κάπης αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ για την άμεση ανταπόκρισή τους , προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη γιορτή νερού στον Άγιο Ιωάννη, παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες έχουν ως εξής:

afisa-1hGiorthNerou_telΠαρασκευή 27 Μαΐου

9.00-13.00

  • – Επίσκεψη μαθητών Δημοτικών Σχολείων στις πηγές παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου
  •    (Ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΣ)
  • – Ζωγραφική με νερομπογιές με θέμα: << Νερό και περιβάλλον>> στην κεντρική πλατεία Αγίου Ιωάννη
  • -Επίσκεψη στη λίμνη για δραστηριότητες με το νερό (παιχνίδια και πειράματα με τις μορφές του νερού)

Σάββατο 28- Κυριακή 29 Μαΐου

18.00- 21.00

  • – Έκθεση φωτογραφίας στη μικρή πλατεία της Λίμνης
  • -Έκθεση ζωγραφικής με τα έργα των μαθητών της προηγούμενης ημέρας(παραλίμνια)

Κυριακή 29 Μαΐου

20.00

  • – Συναυλία στη λίμνη του Αγίου Ιωάννη

Είσοδος ελεύθερη