Η εικονική Πινακοθήκη του Λυκείου Πεντάπολης κατέκτησε την 1η θέση στο διαγωνισμό «Μαθητών Επιχειρείν», του ΕΒΕΣ

Η εικονική Πινακοθήκη του Λυκείου Πεντάπολης κατέκτησε την 1η θέση στο διαγωνισμό «Μαθητών Επιχειρείν», του ΕΒΕΣ

Με την εικονική μαθητική κοινωνική επιχείρηση με την επωνυμία «ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ», οι μαθητές της Β΄ τάξης του ΓΕ.Λ. Πεντάπολης συμμετείχαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής Σταδιοδρομίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΚΕ.ΣΥ.Π. Σερρών «Μαθητών Επιχειρείν», καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών, στην Αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» στις 21 Απριλίου.

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών τους κκ. Νικολίνας Σταθάκη, Ιωάννη Σαρημπαλίδη και Ευαγγελίας Κουτίδου, κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 20 αξιόλογες μαθητικές επιχειρήσεις πολλών σχολείων του νομού Σερρών, κερδίζοντας το 1ο βραβείο νεανικής επιχειρηματικότητας, που τους απονεμήθηκε από την επιτροπή κρίσης, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Σερρών, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και της Διεύθυνσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και κυρίως στήριξαν την προσπάθεια των μαθητών ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, κ. Δημήτριος Νότας, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εμμ. Παππά, κ. Δήμητρα Παπουτσή, ο ζωγράφος Βασίλης Βαφειάδης, Εθελοντής-Σύμβουλος της μαθητικής επιχείρησης, και φυσικά η κ. Άννα Τερζή, σύζυγος του ζωγράφου της Πεντάπολης Βασίλη Τερζή, συλλογή έργων του οποίου φιλοξενεί το σχολείο στους χώρους του με τη δική της ευγενική χορηγία.

Επίσης οι μαθητές εκπρόσωποι της Πινακοθήκης παρουσίασαν το ψηφιακό της τμήμα, το υποέργο “ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΕΖΗΣ”, στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Φίλων Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “NOESIS” και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, οι μαθητές έλαβαν με επιτυχία μέρος στην Εμπορική Έκθεση “TRADE FAIR” Ελλάδας 2016 που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη στις 8 Απριλίου, για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας. Μετά και από την περσινή 6η πανελλήνια θέση με 2 επιχειρήσεις, οι νεαροί επιχειρηματίες υπέβαλαν φάκελο υποψηφιότητας για τη συμμετοχή τους στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού αυτού στην Αθήνα, στο τέλος του διδακτικού έτους, οπότε και ετοιμάζουν τα επίσημα εγκαίνια της Πινακοθήκης του Λυκείου Πεντάπολης.

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας στο μήνυμά του αναφέρει:

«Παιδιά, συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στη συνέχιση της προσπάθειάς σας! Θα επιχειρήσουμε να σας βρούμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Πινακοθήκης σας στο: https://pinakothiki-gel-pentapolis.weebly.com/