Η ΕΛΜΕ πηγε να συναντήσει τους Βουλευτές της ΝΔ, αλλά… άλλος έλειπε σε … βαφτίσια(!), άλλος είχε … οικογενειακό πρόβλημα και άλλη τους είπε ό,τι «κληρονόμησε» το… πρόβλημα

 ΟΛΜΕ«Κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Σερρών λόγω διαθεσιμότητας-απολύσεων»

Υλοποιώντας την απόφαση της ανοιχτής συνεδρίασης μέλη της ΕΛΜΕ Σερρών επισκέφθηκαν το Σάββατο το πρωί τα γραφεία των βουλευτών του ν.Σερρών για να εκθέσουν τις θέσεις της Ενωσης αλλά και να δουν τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές στο πολυνομοσχέδιο, που φέρνει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 54 εκπαιδευτικούς στο ν.Σερρών.

Εις μάτην όμως… Από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο μεν Θεόφιλος Λεονταρίδης απουσίαζε όπως και ο Διευθυντής του σε … βαφτίσια (!), ο Μενέλαος Βλάχβεης απουσίαζε γιατί είχε … οικογενειακό πρόβλημα, η δε Φωτεινή Αραμπατζή τους δέχθηκε, αλλά αρνήθηκε την παρουσία καμερών στην συνάντηση (σ.σ. και του «δικού» της ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση, στο οποίο ήταν μετοχος και διευθύντρια πριν την εκλογή της σε βουλευτή, φοβούμενη(;) τι(;)). Στη συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ η κυρία Αραμπατζή επέμενε ότι το πρόβλημα το δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τωρα καλούνται οι «νέοι» βουλευτές να «διορθώσουν» τα «κακώς κείμενα», δεν έδωσε απάντηση αν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ενώ υποσχέθηκε «βελτιώσεις» σε «δεύτερο χρόνο».

Κατά την επίσκεψη στο πολιτικό γραφείο του ανεξάρτητου βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη (διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ για την στάση του στο 2ο Μνημόνιο), επικράτησε προς στιγμή ένταση όταν ακούστηκαν φωνές περι «μαυρίσματος» σε μελλοντικές εκλογές, με την εμφάνιση όμως του βουλευτή τα πνεύματα ηρέμησαν. Ο κ.Μπόλαρης υποσχέθηκε ότι θα πράξει αυτό που θεωρεί καλό για το κοινό συμφέρον.

Από τα γραφεία της αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ενημέρωσαν ότι η βουλευτής λείπει στην Αθήνα, αλλά η θέση της είναι ήδη εκφρασμένη και κατηγορηματική κατά του πολυνομοσχεδίου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή έλειπε επίσης στο συνέδριο του κόμματος στην Αθήνα, αλλά και αυτής η στάση είναι γνωστή και κατηγορηματική κατά του πολυνομοσχεδίου.

Τέλος οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ απέφυγαν να επισκεφθούν τα γραφεία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Αρτέμη Ματθαιόπουλου

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ σχετικά  με τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει

Η ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ  της ΕΛΜΕ Σερρών με τη συμμετοχή  πλήθους εκπαιδευτικών προβαίνει  στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί  η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει το άρθρο 82 και προβλέπει την κατάργηση 3 ολόκληρων τομέων των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, διαγράφοντας από το χάρτη των ειδικοτήτων 52 από τις 110 που υπήρχαν στην Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση.  2.500 χιλιάδες συνάδελφοί μας οδηγούνται στην ανεργία, 2.500 χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών οδηγούνται στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Δεν πρόκειται για απρόσωπους αριθμούς, αλλά για ανθρώπους με ονοματεπώνυμο, με αξιοπρέπεια, με πορεία προσφοράς στη δημόσια τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα διαλύεται η  Δημόσια Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση με την κατάργηση των τομέων που προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων μαθητών και την παραχώρηση του εκπαιδευτικού έργου και των δομών της στον ιδιωτικό τομέα και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων. Οι μαθητές αυτοί μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν δωρεάν στα δημόσια σχολεία και στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Το πολυνομοσχέδιο έρχεται μετά από την ανακοίνωση ότι 10.000 αναπληρωτές δεν θα προσληφθούν το Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνεργοι να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες με τις τραγικές συνέπειες που επιτέλους πρέπει όλοι να δούμε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη  κανείς εκπαιδευτικός δε μπορεί να είναι ήσυχος. Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα κυριαρχούν στη δημόσια εκπαίδευση με την αίσθηση ότι αυτό που συνέβη είναι μόνο η αρχή και έπεται συνέχεια.  

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη  διαθεσιμότητα και στις απολύσεις  των εκπαιδευτικών και καλούμε  όλους να συμμετέχουν στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

  •  Παρασκευή 12 Ιουλίου, Σάββατο 13 Ιουλίου, Κυριακή 14 Ιουλίου, Δευτέρα 15 Ιουλίου, ώρα 8:00 μ.μ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συναποφασίσαμε με το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Σερρών στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών.
  • Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 συνάντηση με τους Βουλευτές των Σερρών.
  • Δευτέρα 15 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σερρών στην αίθουσα του Ορφέα Σερρών (Π. Κωστοπούλου).
  • Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, ώρα 11:30 π.μ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας Σερρών για το πολυνομοσχέδιο (ταυτόχρονα με τη συγκέντρωση των Αθηνών και όλων των ΕΛΜΕ της Ελλάδας).