Η καταιγίδα της Δευτέρας (23/7) έφερε διακοπές ρεύματος και καταστροφές στις καλλιέργειες στο ν.Σερρών

Η καταιγίδα της Δευτέρας (23/7) έφερε διακοπές ρεύματος και καταστροφές στις καλλιέργειες στο ν.Σερρών

Λόγο των έντονων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα της Δευτέρας (23/7) χωρίς ρεύμα παραμένουν τα τοπικά διαμερίσματα Δάφνης και Καστανοχωρίου. Αιτία η πτώση δένδρων πάνω στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η βλάβες αναμένεται να αποκατασταθούν έως το απόγευμα της Τρίτης 24/7.

Ζημιές στις καλλιέργειες

Το χαλάζι, και η έντονη νεροποντή σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα, προκάλεσαν ζημίες σε καλλιέργειες στα δημοτικά διαμερίσματα Άνω Καμήλας, Κουμαριάς, Μονοκκλησιάς και Αδελφικού, ενώ ζημίες προκλήθηκαν και στο αγροτικό, οδικό δίκτυο.

Η καλλιέργεια του βαμβακιού στις περιοχές από τον Προβατά ως τη Νιγρίτα χτυπήθηκε αλύπητα από τη σφοδρή νεροποντή το μεσημέρι, ενώ το χαλάζι αποτέλειωσε το φυτό, σε συνδυασμό με την ανεμοθύελλα.
Ζημιές σε έκταση 7.000 στρεμμάτων καλλιέργειας ηλίανθου, βαμβακιού και καλαμποκιού στο αγρόκτημα Λιβαδοχωρίου του Δήμου Ηράκλειας
Σοβαρά προβλήματα και στα χωριά της περιοχής των Κερδυλλίων, έως των Θερμών, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ η βροχή δημιούργησε χειμάρρους από λάσπη.

Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση και αναμένουν ενέργειες από τον ΕΛΓΑ της περιοχής, ώστε να καταγραφεί η ζημιά και να ακολουθήσουν αποζημιώσεις.

Advertisements