Η Κατερίνα Περιστέρη… επιστρέφει με εκδήλωση για τα μυστικά της Αμφίπολης (live αναμετάδοση 18.00)

Η Κατερίνα Περιστέρη… επιστρέφει με εκδήλωση για τα μυστικά της Αμφίπολης (live αναμετάδοση 18.00)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση που διοργανώνεται στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σήμερα Τετάρτη (30/9) το απόγευμα, στην οποία και αναμένεται να παρουσιαστεί απο την υπεύθυνη της ανασκαφής κυρία Κατερίνα Περιστέρη, η πορεία των ανασκαφών και τα ευρήματα που έχουν ανευρεθεί στον πολυσυζητημένο λόφο Καστά της Αμφίπολης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μάλιστα ζωντανά μέσω Διαδικτύου  την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ στις 18.00 το απόγευμα.


Το μεγάλο ενδιαφέρον εντοπίζεται ασφαλώς στην ομιλία της επικεφαλής των ανασκαφών, Κατερίνας Περιστέρη, η οποία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα ευρήματα που έχουν βρεθεί και τις σημαντικότατες πληροφορίες που έχουν προκύψει μέσω αυτών.

Η κυρία Περιστέρη έχει δεχθεί έντονη αμφισβήτηση και κριτική από συναδέλφους της και …μη, για το ότι είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τις προσδοκίες για τον τάφο και τελικά έπεσε έξω. Οπότε η επίσημη εκδήλωση, αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αποστομώσει τους επικριτές της με τα ευρήματα και την επιστημονική αξιολόγησή τους.

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης 2012-2014» και διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ, θα παρουσιαστεί η ανασκαφική έρευνα στον Τύμβο Καστά Αμφίπολης, κατά το χρονικό διάστημα 2012 μέχρι και 2014, καθώς επίσης και η γεωφυσική και γεωλογική έρευνα στον τύμβο.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

  • Χαιρετισμός του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα.
  • “Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά”, Καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
  • “Ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης: Ανασκαφική Έρευνα 2012-2014”,
    Κατερίνα Περιστέρη, Αρχαιολόγος, Ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, Προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, .

Τη συζήτηση συντονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.