«Η κόμισα της φάμπρικας»: μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση!

Η ΚΟΜΙΣΣΑΌταν κάποιος φίλος  μου – συντελεστής της παράστασης – μου πρότεινε να παρακολουθήσω τη θεατρική παράσταση «Η κόμισα της φάμπρικας» της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Νέου Σουλίου, δέχθηκα με χλιαρή διάθεση! Ήταν όμως μια αποκάλυψη για μένα, μια πολύ όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, με ανθρώπους , θεατές και επί σκηνής, που απέδειξαν ότι είναι δεκτικοί και επιβραβεύουν ότι γίνεται με σεβασμό και μεράκι!  

Σ’ ένα θέατρο ασφυκτικά γεμάτο οι θεατές  ‘’συμμετείχαν ‘’ στην κωμωδία των Γιαλαμά-Πρετεντέρη , γελούσαν , χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό κι όταν έφυγαν τα σχόλια τους μόνο επαίνους περιείχαν. Η παράσταση άρτια οργανωμένη δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες επαγγελματικές.   

Αξίζει να μνημονεύσουμε όλους ανεξάρτητα τους συντελεστές.Η θεατρική διδασκαλία – εμψύχωση της Ελένης Βαζάκα, τα άριστα σκηνικά των Τσαλκούτη Αποστόλου και Δεληγιάννη Θωμά, τεχνική υποστήριξη του Βαγενά Σωτήρη στον φωτισμό και στον ήχο και φυσικά η μουσική των μέγιστων και εμβληματικών  Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, ‘παντρεμένη’ σε μερικές σκηνές με τα υπέροχα τραγούδια της Εντίθ Πιάφ

Συγχαρητήρια στους Μαυροπούλου Δέσποινα στον ρόλο της Σοφίας, που περνούσε με άνεση από την δεσποινίδα του καλού κόσμου στην φτωχή εργάτρια της φάμπρικας, στον Βαϊδη Θωμά που ήταν ένας απολαυστικός αστυνόμος, στην Δεληγιάννη Βαϊα που έπαιξε με στυλ την κυρία του καλού κόσμου και την δυναμική εργάτρια, τον Καραγιάννη Δημήτρη στους ρόλους του καφετζή, του αστυνόμου αλλά και του κυρ-Χαράλαμπου, υποστηρίζοντας τον καθένα ξεχωριστά ,την Γρηγοριάδου Ευαγγελία που ήταν ένας υπέροχος διαρρήκτης, την Κασαπίδου Κατερίνα στους ρόλους της Φανής και της μπριόζας Στασούλας, στην Βαγενά  Καίτη  καταπληκτική και δυναμική συνδικαλίστρια, μητέρα του αστυνομικού, στον Σπανουδάκη Μιχάλη που έδωσε ένα άψογο αριστερό, στην Παυλίδου Ζουμπουλία μοναδική στον ρόλο της κυρά-Ουρανίας και στον Βαγενά  Νίκο που ήταν ένας αριστοκρατικός κύριος ναύαρχος και απολαυστικός αρχιφύλακας!  

Φυσικά στην επιτυχία  της παράστασης συντέλεσε και η επιλογή του έργου, που αποτυπώνει με έξοχο τρόπο όλο το πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ξετυλίγεται η θεατρική αφήγηση.  

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ερασιτέχνες της Θεατρικής Ομάδας  Του Πολιτιστικού Συλλόγου του Νέου Σουλίου Σερρών, παράγουν πολιτισμό και αξίζουν κάθε υποστήριξη.  

Νίκος Παλάζης