Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σερρών προς ΣΥΡΙΖΑ: Αριστερά μπαίνοντας ή Αριστερά βγαίνοντας ;*

πασοκ-009

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σερρών φαίνεται πως επανακάμπτει, καθώς αφού πέρασαν σχεδόν 40 ημέρες απο τις πλημμύρες μεσα σε λιγες μονο μέρες εξέδωσε δυο ανακοινώσεις για τις πλημμύρες και τις ενέργειες που κάνει (δεν κάνει) η κυβέρνηση για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Βέβαια για ακόμη φορά λησμονά την αυτοκριτική για τα 40χρόνια κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και προσμονά στην επίλυση των προβλημάτων απο μια κυβέρνηση 2 μηνών. Διαβάστε λοιπόν τι απαντα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση των αγροτών, θεωρώντας τον εαυτό της θιγμένο:

Ο νομός Σερρών, βιώνει μια ολοκληρωτική καταστροφή από την υπερχείλιση του Στρυμόνα και τον «πνιγμό» χιλιάδων στρεμμάτων γης. Οι πλειοψηφία των συμπολιτών μας αγροτών έχει κυριολεκτικά καταστραφεί και οι επιπτώσεις  της καταστροφής αυτών, θα επηρεάσουν άμεσα  όλη την αγορά του νομού και την τοπική οικονομία σε κάθε της έκφανση.

Μέσα στην λαίλαπα αυτή και ενώ οι άμεσα πληγέντες και οι εκφραστές των  τοπικών κοινωνιών προσπαθούν να βρουν λύσεις και τρόπο αντίδρασης, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ε.  ΣΕΡΡΩΝ, εξέδωσε χθες, 15-4-2015, Δελτίο Τύπου. Και ενώ όλοι αναμέναμε τις προτάσεις της τοπικής οργάνωσης για την λύση/ανακούφιση/εκτόνωση του προβλήματος, με έκπληξη διαβάσαμε την «στηλίτευση» της χθεσινής «πολιτικής φιέστας»- όπως την χαρακτήρισαν! Διαγνώσαμε την «απέχθεια» της τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τους συμμετέχοντες στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και  αναγνώσαμε ότι «η κυβέρνηση σκύβει πάνω από το πρόβλημα και εργάζεται πυρετωδώς»!

Ο George Will είχε γράψει « Τα λόγια ενός πολιτικού δεν φανερώνουν την ιδέα που έχει για το θέμα του, αλλά την ιδέα που έχει για το ακροατήριο του».

Από πότε έπαψε το ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί  τις λέξεις «παλμός», «μαζικότητα», «λαός», «σύντροφοι» κτλ όταν αναφέρεται σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας; Δεν πρόσεξε κανείς τους ότι χθες, στην πλατεία Ελευθερίας, ήταν άνθρωποι απ’ όλο τον νόμο για να δηλώσουν την απελπισία τους;

Από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για την κομματική ταυτότητα των διαδηλωτών και των παρισταμένων σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας; Ποιος θα ορίσει ποιοι θα συμμετέχουν σε μια διαμαρτυρία, ποιος θα υποστεί ζημιά, ποιος θα διεκδικήσει το «δίκιο» του; Ζητούσαν άραγε και αυτοί «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» όσων συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, που αρέσκονταν να οργανώνουν, επί παντός επιστητού, κατά το μη κυβερνητικό  παρελθόν τους;

Από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ  ενοχλείται από τους «ανεξάρτητους δεξιούς πολιτικούς παράγοντες» και τους «άχρωμους και άοσμους τέως προοδευτικάριους»; Αυτούς δεν περισυνέλεξαν στους κόλπους τους προεκλογικά και ήδη διόρισαν μετεκλογικά;

Δυστυχώς η μυωπική «υπερηφάνεια» της αριστεράς του τίποτα (έκφραση στελέχους τους) και της άκρας και άκρατης δεξιάς των ΑΝΕΛ, τους εμπόδισε χθες να δουν την απελπισία στα μάτια των αγροτών, την προσπάθεια των νόμιμα εκλεγμένων εκφραστών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής να βρουν λύση (γιατί άπραγοι γύρισαν από την Αθήνα όσο επισκέφτηκαν το Υπουργείο), την αγωνία των γυναικών και των παιδιών τους που συμμετείχαν στην συγκέντρωση και στην πορεία, για το μέλλον τους, την αξιοπρέπεια στα πρόσωπα όσων ήταν εκεί. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι η κυβέρνηση και έχει πια την αποκλειστική ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων.

Κυρίως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ  πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έπαψε  να είναι αντιπολίτευση. Ότι οι ανούσιες, αόριστες και κενές περιεχομένου  ανακοινώσεις που έως τώρα εξέδιδε μετά μεγάλης ευκολίας, πλέον όχι μόνο δεν είναι χρήσιμες, ενίοτε είναι και επικίνδυνες.  

Ν.Ε. Π.Α.Σ.Ο.Κ. ΣΕΡΡΩΝ

* O τίτλος απο ρήση του Τζίμη Πανούση