Η Ωδή Αμφιπόλεως στηρίζει τις προσπάθειες των νέων της περιοχής της Αμφίπολης

Η Ωδή Αμφιπόλεως στηρίζει τις προσπάθειες των νέων της περιοχής της Αμφίπολης

Η «Ωδή Αμφιπόλεως»  σαν φορέας που έχει σαν αποκλειστικό σκοπό την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Αμφίπολης και του δυτικού Παγγαίου γενικότερα, σχεδιάζει συνεχώς δράσεις  και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες , οι οποίες μεσοπρόθεσμα στοχεύουν στην ίδρυση νέων μικρών επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου από νέους της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων , η Ωδή Αμφιπόλεως επισκέφθηκε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που εδρεύει στις Σέρρες  και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου κο Γεώργιο Αραπάκη σχετικά με το πρόγραμμα επιμόρφωσης που έχει καταρτίσει το ΚΔΒΜ και  το οποίο παρακολουθούν δέκα νέοι επαγγελματίες και άνεργοι από την περιοχή της Αμφίπολης.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΚΔΒΜ  περιλαμβάνει την θεωρητική κατάρτιση και την  ενεργοποίηση τριών ομάδων εργασίας, οι οποίες έχουν συγκεκριμένη στόχευση όπως γαστρονομία-τοπικές συνταγές , ενοικιαζόμενα καταλύματα και προτάσεις για ξεναγήσεις επισκεπτών . Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα κληθούν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για όλες τις παραπάνω θεματικές ενότητες και  κατόπιν να σχεδιάσουν τα επαγγελματικά τους  σχέδια επάνω σε αυτές.

Η Ωδή Αμφιπόλεως έθεσε τις υπηρεσίες της στην διάθεση του ΚΔΒΜ και  προσφέρθηκε να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες, όλο το υλικό που έχει ήδη επεξεργασθεί, βοηθώντας τους έτσι στην ταχύτερη, πιο ολοκληρωμένη και πιο αποτελεσματική σύνταξη των επαγγελματικών τους σχεδίων.

Το υλικό που έχει ήδη προετοιμασθεί από την Ωδή Αμφιπόλεως και τέθηκε στην διάθεση του ΚΔΒΜ, είναι :

Α. Το υλικό (140 σελίδων) για τον Τουριστικό Οδηγό που είναι υπό έκδοση- , όλες δηλαδή τις  αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν την ιστορία, μυθολογία, γαστρονομία, πολιτισμό, βιωματικές δράσεις , αξιοθέατα, επιχειρήσεις εστίασης, διαμονής και παραγωγής τοπικών προϊόντων , φύση και περιβάλλον , οικισμούς,  προτάσεις για εκδρομές για όλες τις εποχές , δραστηριότητες στην φύση, κοντινούς προορισμούς καθώς και γενικές πληροφορίες για την περιοχή.

Β. Το υλικό που αφορά στην διοργάνωση  πέντε βιωματικών εργαστηρίων , τα οποία παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στις Προτάσεις  για σχολικό τουρισμό που έχουν ήδη προωθηθεί  σε περίπου 2.500 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Οι προτάσεις σχολικού τουρισμού της Ωδής Αμφιπόλεως περιλαμβάνουν προγράμματα ημερήσιων εκδρομών, τα προγράμματα για τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και προτάσεις για σχολικές εκδρομές  στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας

Γ. Τις ολοκληρωμένες τουριστικές προτάσεις, οι οποίες μετά την τελική επεξεργασία τους πρόκειται να  αποσταλούν σε μεγάλο αριθμό τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στις οποίες περιλαμβάνονται δύο επιπλέον βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες.

Δ. Τον κατάλογο με τα μουσεία, τις  επιχειρήσεις εστίασης , διαμονής και δραστηριοτήτων στη φύση καθώς και των επιχειρήσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων της περιοχής που μπορούν να υποδεχθούν επισκέπτες αλλά και των διοργανωτών μεγάλων τοπικών εκδηλώσεων.

Η Ωδή Αμφιπόλεως είναι πάντα στην διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για την παροχή τουριστικών πληροφοριών και δηλώνει πως είναι πάντα έτοιμη -στα πλαίσια των δυνατοτήτων της- να προσφέρει τεχνική βοήθεια προς όλους τους νέους της περιοχής,  που επιθυμούν να αναλάβουν  δράσεις και πρωτοβουλίες  που έχουν σαν στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.