Η Ώρα της Γης στις Σέρρες- Συσκότιση των Δημοτικών κτιρίων το βράδυ του Σαββάτου (28/3)

Η Ώρα της Γης στις Σέρρες- Συσκότιση των Δημοτικών κτιρίων το βράδυ του Σαββάτου (28/3)

ora-gisΟ Δήμος Σερρών συμμετέχει για έβδομη χρονιά από το 2009 στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ (EARTH HOUR) το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8:30μμ – 9:30μμ. με κεντρικό σύνθημα “Ενώνοντας τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη” γιατί η κάθε ενέργεια, ατομική ή συλλογική, είναι σημαντική για τον πλανήτη μας.

Η Ώρα της Γης είναι μια συμβολική δράση όπου εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού κλίματος για την επίλυση των σοβαρότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη. Στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη. Ως παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ξεκίνησε στην πόλη του Σύδνεϋ στην Αυστραλία το 2007, όπου το  WWW Αυστραλίας, η Fairfax Media και η διαφημιστική Leo Burnett από κοινού υποστήριξαν τη δράση. Κάθε χρόνο  υιοθετούν την πρωτοβουλία πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό, καλείστε όλοι, αγαπητοί συνδημότες και κάτοικοι, επιχειρήσεις, σχολεία, οργανισμοί, δημόσιες υπηρεσίες να συμμετέχετε στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ με μια απλή κίνηση «κατεβάζοντας το διακόπτη» για πάνω από μία ώρα, κάνοντας μια αρχή για την αλλαγή των συνηθειών μας που θα βοηθήσει στην αποφυγή της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης στις Σέρρες

Ο Δήμος έχει δεσμευτεί να συσκοτίσει κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητά του για μια ώρα από τις 20.30 έως τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου της 29ης  Μαρτίου 2015.

Επίσης, προκαλεί και προσκαλεί όλους τους κατοίκους να επιλέξουν το ποδήλατο ή τα ΜΜΜ ή την πεζή για τις μετακινήσεις τους, δεσμευόμενος να ενισχύσει τις θέσεις στάθμευσης των ποδηλάτων.