Η Π.Ε. Σερρών ασκεί διώξεις στους αγρότες για παράνομη… αλιεία στο Στρυμόνα!!!

Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης-περισυλλογή πελεκάνωνΟι αγρότες της Π.Ε. Σερρών αφού είδαν ότι δεν πρόκειται να σπείρουν φέτος είπαν να αλλάξουν επάγγελμα και να το ρίξουν στο … ψάρεμα για να θρέψουν τις οικογένειές τους.
“Έγιναν ψαράδες οι αγρότες” λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Γιώργος Στόικος, εξηγώντας πως περισσότερες από 40 βάρκες πλέουν τις τελευταίες ημέρες στα πλημμυρισμένα χωράφια του δήμου, με ορισμένους να έχουν, μάλιστα, ρίξει δίχτυα.
“Το νερό, αυτή την ώρα, έχει φτάσει σε κάποια σημεία στο ενάμιση μέτρο, ενώ σε άλλα πλησιάζει τα τρία μέτρα. Αντλιοστάσια έχουν ‘πνιγεί’ και φαίνεται μόνο η κορυφή τους. Πολλοί άδραξαν την ευκαιρία και το έριξαν στο ψάρεμα, κερδίζοντας έτσι μια πλούσια λεία, καθώς ο Στρυμόνας έφερε μαζί του αμέτρητα ψάρια από την Κερκίνη. Τα ψάρια είναι τόσο πολλά, που τα βλέπεις στις άκρες των χωραφιών” λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στόικος, περιγράφοντας την κατάσταση.
Παρά τις συστάσεις της αστυνομίας να απομακρύνουν οι επίδοξοι ψαράδες τις βάρκες τους από τα πλημμυρισμένα χωράφια, όχι μόνο δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.
“Δεν ξέρω αν αυτά τα ψάρια τρώγονται. Ξέρω, όμως, ότι αρκετοί έχουν γεμίσει τους καταψύκτες τους” αναφέρει ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, διευκρινίζοντας πως η “μάχη” που δίνεται αυτή την ώρα είναι να σωθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και να υψωθούν όσα περισσότερα αναχώματα γίνεται προκειμένου να θωρακιστεί ο δήμος.
Στο «κυνήγι» όμως των αγροτών-ψαράδων (από ανάγκη) μπήκε και η Π.Ε. Σερρών καθώς από σήμερα ισχύει απαγόρευση της αλιείας, αφού από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ανακοινώθηκε ότι

με την αριθμ. πρωτ. X1456/11-3-2015 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών, απαγορεύεται απολύτως η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο, εντός της λίμνης Κερκίνης και κάθε λιμναίου σχηματισμού της Π.Ε. Σερρών, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών. Η απαγορευτική περίοδος αφορά στο χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου ( Ώρα 12:00 π.μ.) έως και 20 Μαΐου ( Ώρα 12:00 π.μ.) 2015.

Οι παραβάτες της παρούσας, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα απαγόρευσης της αλιείας στη λίμνη Κερκίνη, θα καταγγέλλονται στις Αστυνομικές Αρχές και στις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες για επιβολή κυρώσεων, όπως προβλέπονται στο άρθρο 9, παρ. 2 του Ν. 2040/92 (ΦΕΚ 70/Α/23-4-1992) και στα άρθρα 28, 29 και 30 του Ν. 1650/86 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-1986). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών στο τηλέφωνο 2321 3 55248.

Πηγες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, anexartitos.gr

(σ.σ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η απαγόρευση αλιείας όντως υπάρχει και ισχύει, τωρα αν κάποιοι αγρότες το εχουν ρίξει στο … ψαρεμα και η Π.Ε. αφησε τη μάχη των αναχωμάτων και τους κυνηγά… στην Ελλάδα ζουμε!)

One Response to "Η Π.Ε. Σερρών ασκεί διώξεις στους αγρότες για παράνομη… αλιεία στο Στρυμόνα!!!"

  1. Χρήστος   11 Απριλίου 2015 at 11:55

    Κυριε Στοικο ελατε να δειτε αν καποιος γεμισε τους καταψυκτες του!!Οι ανθρωποι σε λιγο καιρο δεν θα εχουν να φανε και τους επιπληττετε δινωντας απαγορευση στο ψαρεμα??
    Ωραια αφηστε λοιπον τα ψαρια να ψοφισουν μεσα στα χωραφια και καθηστε απραγοι βλεποντας το νερο να ερχεται μεσα στα σπιτια μας..
    Καλη σας μερα.