Η «Πρωτοβουλία των 58» πιστεύει ότι έκανε: δυναμικό ξεκίνημα στη Σέρρες

συμμετείχαν πάνω από 100 πολίτες από τον χώρο της  Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, του Κέντρου, του Φιλελευθερισμού και της Πολιτικής Οικολογίας
συμμετείχαν πάνω από 100 πολίτες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, του Κέντρου, του Φιλελευθερισμού και της Πολιτικής Οικολογίας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο “Φίλιππος Ξενία”, η πρώτη ανοικτή εκδήλωση της Προσωρινής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας των 58, για την «προσπάθεια  ενότητας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης». Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν:

Η συνάντηση είχε ανοικτό χαρακτήρα και  συμμετείχαν πάνω από 100 πολίτες από τον χώρο της  Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, του Κέντρου, του Φιλελευθερισμού και της Πολιτικής Οικολογίας.

Την αρχή του πολιτικού διαλόγου έκαναν οι βασικοί εισηγητές,ο κ. Λάζος από πλευράς της Πρωτοβουλίας των 58 και ο κ.Πιερρακάκης από μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στα χαρακτηριστικά της κρίσης που αντιμετωπίζει ο τόπος και στα οξύτατα κοινωνικά προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας.

Κινηση 58-Σέρρες_Λαζος_0172Συμφώνησαν ότι αυτά δεν αντιμετωπίζονται με επιστροφή στις κακές πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος και ιδιαίτερα με τον ακραίο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης.

Ο κ.Λάζος περιέγραψε το σχέδιο και τις προτάσεις των 58 για τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και τόνισε την ανάγκη ριζικής ανανέωσης και μεγάλων τομών στο πολιτικό σύστημα.

Επίσης έφερε διάφορα παραδείγματα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται η έννοια της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής,ασκώντας κριτική στο πελατειακό σύστημα, στη μη εμπορεύσιμη οικονομία και στις συντεχνιακές αντιλήψεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης από την πλευρά του τόνισε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, το πέρασμα στη μετά μνημονίων εποχή και στην ανάγκη ύπαρξης ενός συγκεκριμένου σχεδίου ανάπτυξης που θα αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, ενώ θα αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος που επικεντρώθηκε:

  1. Στα προβλήματα της οικονομίας,των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,του αγροτικού τομέα και στην ανάγκη θέσπισης καθαρών και σταθερών κανόνων στην αγορά και στη φορολογία.
  2. Στης πολιτικές συνθήκες και στους τρόπους υπέρβασης των μικροκομματικών αντιλήψεων, καθώς στις προϋποθέσεις για την ενότητα όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς.
  3. Στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μέχρι την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη και στις σχέσεις μεταξύ των κομμάτων και κινήσεων που θα συμπορευτούν για τη συγκρότηση της παράταξης πριν αλλά και μετά τις Ευρωεκλογές.

<

p>Η Προσωρινή Επιτροπή των 58 στη Σέρρες δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις, για το άνοιγμα του διαλόγου προς όλες τις κατευθύνσεις και για την επιτυχία του εγχειρήματος στο Νομό Σερρών.