Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας στην ασφάλεια

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας στην ασφάλεια

Θέλετε να μάθετε τι λένε οι τελευταίες έρευνες για την έξαρση της εγκληματικότητας σε διάφορες περιοχές που άλλοτε δεν τις φανταζόμασταν καν ότι θα έμπαιναν στην λίστα με τις πιο ανησυχητικές εισβολές ; Το ποσοστό άγγιξε την άνοδο του 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Φυσικά θα αναρωτιέστε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε την πιθανή εισβολή και στο δικό σας το σπίτι ή τι θα κάνετε για να αποφύγετε μία δεύτερη εισβολή στον προσωπικό η επαγγελματικό σας χώρο.

Ένας σκύλος και μία επιγραφή δεν είναι το κατάλληλο μέτρο που θα πάρει κανείς για να προστατευτεί ο ίδιος και η περιουσία του. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, μας έχει φέρει μπροστά σε συστήματα ασφαλείας τα οποία μπορούν να θωρακίσουν και να καταστήσουν το σπίτι σας ένα πραγματικό φρούριο. Είναι αναμενόμενο λοιπόν συστήματα όπως:

…..είναι κάποια από τα απαραίτητα μηχανήματα που είναι χρήσιμα και το κάθε σπίτι έχει αρχίσει να τα θεωρεί απαραίτητα.

Τι μπορεί να προσφέρει το καθένα από αυτά; Με πρώτες τις κάμερες ασφαλείας, μπορούμε να πούμε ότι λόγω του καταγραφικού μπορούν να σας προσφέρουν την μέγιστη ασφάλεια. Η κάμερα έχει την δυνατότητα να καταγράφει αξιοπρόσεκτη κίνηση σε μεγάλη εμβέλεια και να την αποτυπώνουν ηλεκτρονικά. Ο κάτοχος τους μπορεί έτσι ανά πάσα στιγμή να είναι καλυμμένος. Μάλιστα κάποιοι άνθρωποι μέσω αυτών των συστημάτων έχουν ανακαλύψει τον διαρρήκτη.

Εάν κάποιος έχει εγκαταστήσει σύστημα συναγερμού στο σπίτι του μπορεί πάλι να ευφησυχάζεται καθώς ο συναγερμός χτυπάει την στιγμή που πάει να παραβιαστεί κάποιο από τα κουφώματα του σπιτιού. Είτε την πόρτα είτε τα παράθυρα. Είναι εφικτό μάλιστα στα περισσότερα από αυτά να μπορούμε να αποθηκεύσουμε ένα κινητό τηλέφωνο ώστε σε περίπτωση που απειλείται ο χώρος και το σύστημα το διαισθανθεί να καλεί στο κινητό τηλέφωνο που είναι ορισμένο σαν προεπιλογή.

Εκτός από τις κάμερες, έχουν βγει και κάποια βιομετρικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία μπορούν να ελέγξουν και να αναγνωρίσουν μόνο έναν χρήστη για την χρησιμοποίησή τους. Αυτά συνήθως τοποθετούνται στον υπολογιστή, αντικαθιστώντας κωδικούς που θα γνωρίζει μόνο ο κάτοχος.

Όπως φαίνεται με τα παραπάνω, τα καινούργια δεδομένα που υφίστανται μπορούν να κατατάξουν την εγκληματικότητα τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι κάτω από τα συνηθισμένα. Και όμως δεν συμβαίνει αυτό. Αντίθετα συνεχίζονται οι διαρρήξεις σε χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς.

Εδώ τίθεται εύλογο να αναρωτιέσαι πως γίνεται μία σπείρα κακοποιών, ακόμα και αν παίζουν την τεχνολογία στα δάκτυλα να έχουν φτάσει σε σημείο να αποκρυπτογραφούν τις κρυφές τις ροπές και να μπαίνουν ανενόχλητοι στο σπίτι του πολίτη και να το «καπηλεύουν». Τις πταίει;

Ευχαριστούμε την εταιρεία Portareto  για τις πολύτιμες συμβουλές!